UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-10-07 18:20

Sportlövészet: junior-világbajnok összetettben a puskás fiúcsapat!

Végletekig kiélezett döntőben, 46:44-re győzte le a franciákat a Hammerl Soma, Kiss Viktor és Török Ferenc alkotta trió a sportlövők perui junior-világbajnokságának 50 méter puska összetett csapatversenyében.

Már szerdán is remekeltek a magyar fiúk a sportlövők limai junior-világbajnokságának 50 méter puska összetett csapatversenyében. Akkor a selejtezőből még csak az ötödik legjobb eredménnyel lépett tovább a Hammerl Soma, Kiss Viktor, Török Ferenc alkotta hármas, a középdöntőt már korosztályos világcsúccsal, 864 körrel fejezte be a trió, és jutott az aranycsatába.

Junior-világbajnok Hammerl Soma (balra), Kiss Viktor (középen) és Török Ferenc Forrás: hunshooting.hu
Junior-világbajnok Hammerl Soma (balra), Kiss Viktor (középen) és Török Ferenc Forrás: hunshooting.hu
Csütörtökön a magyarokra a franciák Nathan Bailly, Lucas Bernard Denis Kryzs,  Bastian Louis Noel Destefanis összetételű együttese várt a fináléban.  A döntőben mindkét ország mindhárom sportlövője csak egy testhelyzetben lőtt. Kiss és Bailly térdelve, Török és Kryzs fekve, Hammerl és Destefanis állva adta le a lövéseket. A párok eredményeit hasonlították össze, és a győztesnek két pont járt, míg a vesztesnek nulla. Azonos köreredménynél egy-egy pontot kapott mindkét versenyző. Így egy sorozatban hat pont került szétosztásra, a győzelemhez pedig 46 pontig kellett eljutni. Jól kezdett a magyar csapat, és 6:0-ra elhúzott, de aztán 12:12-nél a franciák kiegyenlítettek. A végig szoros csatában 31:29-es magyar vezetés után 37:35-re fordítottak a franciák, sőt 44:40-es vezetésüknél nagyon közel álltak a végső sikerhez. Ám a végén mindhárom magyar fiú kiválóan lőtt, jobbat, mint ellenfele, és ezzel sikerült 46:44-re fordítaniuk, így megnyerniük az aranyérmet. A harmadik hely a németeket ugyanilyen arányban felülmúló amerikaiaké lett. Ez Hammerl Soma 50 méter fekvőben szerzett és a Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Horváth Lea csapat légpuskás aranya, valamint Mészáros 50 méter összetettben elért ezüstje után a negyedik magyar érem Peru fővárosában. A Mészáros Eszter, Bajos Gitta, Dénes Eszter összeállítású magyar leányhármas az 50 méter puska három testhelyzetű csapat versenyszámban az ötödik helyen végzett 863 körrel. Csak kevesebb belső tízessel maradtak le a mienk a bronzcsatáról. A bronzmeccs és a magyar fiúk döntője:   További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon