UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-10-08 19:30

Sportlövészet: negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl, Mészáros vegyes csapat

Negyedik helyen végzett a Hammerl Soma, Mészáros Eszter vegyes csapat a sportlövők perui junior-világbajnokságának 50 méteres összetett versenyszámában; a magyarok három arany- és egy ezüstéremmel zárták a viadalt.

A sportlövők limai junior-világbajnokságának záró napján is volt magyar érdekeltség az éremcsatákban. A puska 50 méter összetett, azaz 3 testhelyzet versenyszám mix csapatainak küzdelmeiben Hammerl Soma és Mészáros Eszter menetelt a bronzmérkőzésig, és ott maradt alul 33:27-re a cseh Jiri Privratsky, Veronika Blazickova kettőssel szemben.

Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat Forrás: ISSF
Negyedik hellyel zárta a junior-vb-t a Hammerl (elől), Mészáros (hátul térdelve) vegyes csapat Forrás: ISSF
A fiatalok ezzel együtt minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a selejtezőből kiváló eredménnyel, 881 körrel az első helyen jutottak a középdöntőbe, melyben 585 körrel a negyedik helyen zártak, és így a bronzmeccsbe jutottak. A döntő is kevesen múlott, hiszen a németek 586 körrel végeztek, ugyanannyival, mint a csehek, csak a több belső tízes döntött a javukra, így ők mérkőzhettek meg az aranyért az 590 körrel továbblépő indiaiakkal. A bronzmeccsig a páros mindkét tagja mindhárom testhelyzetben lőtt, ott azonban Hammerl és Blazickova csak állva, Mészáros és Privatsky csak térdelve bizonyíthatott. Az azonos helyzetben lövő párosok lövésenkénti eredményeit összehasonlították, a magasabb értékű kapott két pontot, döntetlen esetén egy pont járt a csapatoknak. A kiélezett küzdelemben egyik duó sem tudott jelentősen ellépni a másiktól, felváltva vezettek a felek, a végén pedig a cseheknek jött ki jobban a lépés. 29:27-es cseh vezetésnél a bronzérem volt a tét, és Blazickova, valamint Privatsky is 10.7 körrel fejezte be a versenyt. Ezt a magyarok már nem tudták überelni, a negyedik helyen zártak. A másik magyar kettős, Bajos Gitta és Török Ferenc a kilencedikként végzett, a vébét végül a németek nyerték, miután fölényes, 31:17-es sikert arattak az indiaiak felett. Összességében nagyszerű világbajnokságon van túl a magyar küldöttség Peru fővárosában, hiszen három arany- és egy ezüstéremmel zárta a viadalt. Kezdésnek a Dénes Eszter, Horváth Lea, Mészáros Eszter alkotta légpuskás trió 16:14-re győzte le az indiaiakat a 10 méteres csapatdöntőben, majd Hammerl Soma szerzett aranyérmet az 50 méteres fekvő versenyszámában. Két nap múlva Mészáros Eszter nyakába akasztottak ezüstöt az 50 méter puska összetettben mutatott teljesítményéért, aztán jött a Hammerl Soma, Kiss Viktor és Török Ferenc alkotta trió, és 46:44-re győzte le a franciákat ugyanezen versenyszám fiú csapatfináléjában. És elismerés illeti azokat a fiatalokat is, akik eljutottak az egyéni döntőig Limában. Mészáros a negyedik, Dénes a hetedik lett a légpuskások nyolcas döntőjében, a légpisztolyos fináléban pedig Komáromi Krisztina Panna, a 25 méter sportpisztolyosban Jákó Miriam végzett az előkelő hatodik helyen. A Hammerl, Mészáros mix kettős bronzmeccse és a döntő: További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon