UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-10-11 19:22

Sportlövészet: hatodik lett a junior-vb-n, majd elköszönt a sportágtól a KSI ígérete

A KSI bejelentette, hogy az egyesület két pisztolyos kiválósága, a 19 éves Komáromi Krisztina Panna és a 17 esztendős Borbola Borka is befejezte a sportlövő pályafutását – előbbi a perui junior-világbajnokságon elért előkelő hatodik helye után.

A KSI pisztolyos sportlövőszakosztálya hétfő délelőtt a közösségi oldalán jelentette be, hogy két fiatal versenyzője, Komáromi Krisztina Panna és Borbola Borka is befejezi a pályafutását. 

Komáromi Krisztina Panna elköszönése nemcsak a vébének szólt Peruban Forrás: ISSF
Komáromi Krisztina Panna elköszönése nemcsak a vébének szólt Peruban Forrás: ISSF
Komáromi Krisztina Panna esetében azért is meglepő a döntés, mert a 20. életévét novemberben betöltő sportoló a magyar juniorválogatottal vasárnap éjjel érkezett meg a korosztály perui világbajnokságáról, melyen bravúros teljesítménnyel a hatodik helyen zárt a légpisztolyosok döntőjében. A többek között csapatban ifjúsági Európa-bajnok és junior-vb-bronzérmes kitűnőség másnap tájékoztatta edzőjét arról, hogy nem szeretne tovább a sportlövészettel foglalkozni.   A fiatal a májusi, eszéki Európa-bajnokság előtt még nem kapta meg a koronavírus elleni oltást, így a kontinensviadalon nem vett részt, majd néhány hónapos kihagyás és az érettségi után újra edzésbe állt. Győrik Csaba szövetségi kapitány bizalmat szavazott neki a perui világbajnokságon, mellyel az eredménye alapján élt is.  Pál-Plichta Györgyi, a KSI szakosztályvezetője némileg értetlenül áll a korai visszavonulás előtt.  „Panni az ősztől a Szegedi Tudományegyetemen folytatta a tanulmányait. Ennek nem tudom, hogy van-e köze az elhatározásához, a szövetség a vébére való felkészüléséhez elektronikus céltáblát biztosított a számára Szegeden. A kisebb szünet utáni visszatérését követően különösebb jelét nem láttam annak, hogy ne akarná tovább folytatni a sportágat. A Peruból hazafelé történő huszonkilenc órás út során sem jelezte még a szándékát, másnap mondta el telefonon. A személye nagy veszteség a klubnak és a hazai sportágnak is. Nem tudok mit csinálni, mi edzők, ki vagyunk szolgáltatva az ilyen dolgoknak. Elfogadtuk a döntését.”  A döntéssel kapcsolatban megkerestük a sportolót is, aki megerősítette a visszavonulását, ám egyelőre bővebben nem kívánt nyilatkozni annak körülményeiről. Pál-Plichta Györgyi a 17 éves, Héraklész-kerettag Borbola Borkával kapcsolatban annyit mondott, hogy a reménység kiváló eredményt ért el az eszéki Európa-bajnokság első válogatóján, aztán koronavírus-fertőzés és hosszabb betegség miatt az azt követő megméretéseket kihagyni kényszerült. Az ő döntését is tiszteletben tartja a fővárosi egyesület.  További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon