UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-12 17:16

Labdarúgás: ikszelt az osztrákokkal, s így csoportelső az U19-es válogatott az Eb selejtező első körében

Az osztrákok elleni 1–1-gyel megőrizte az első helyét a továbbjutást már korábban kivívó magyar válogatott az U19-es Eb-selejtező első fordulójában, és készülhet az elitkörre.

A csoportelsőség volt a tét a keddi, osztrákok elleni mérkőzésen a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán, ugyanis a mieink a fehéroroszok és az észtek legyőzésével az elitkörbe jutást ugyanis már korábban bebiztosították.

Szendrei gólja csoportelsőséget ért Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Szendrei gólja csoportelsőséget ért Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
Jól kezdett Tímár Krisztián csapata, akár már az első percben is vezetést szerezhetett volna, ez végül a 34. percben jött össze: Szendrei Ákos nagyszerű cselek után higgadtan értékesítette ziccerét. Ám az előny csupán hat percig tartott az előny, mert egy szögletet követően érkezett Muharem Huskovic, és egyenlített. A folytatásban nem esett több találat, így Magyarország csoportelsőként jutott be az elitkörbe, ahonnan nyolc csapat kvalifikál majd az Európa-bajnokságra.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 3. CSOPORT, 3. FORDULÓ Magyarország–Ausztria 1–1 Győr, ETO Park Magyarország: Senkó – Fodor (Kerezsi, a szünetben), Szujó, Alaxai, Debreceni, Benczenleitner – Nagy O., Vas (Kovács M., 54.), Biben – Szendrei, Németh D (Redzic, 55.). Gólszerző: Szendrei 34., ill. Huskovic 40.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.