UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-10-12 12:39

Úszás: Gödöllő felkerült a sportági világtérképre

Nagyszerű létesítmény épült Gödöllőn, ahova nemrégiben a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is ellátogatott, és találkozott próbaüzem során edzőtáborozó gyerekekkel.

„Fantasztikusan szép és emberléptékű uszodában járok. Nem nagy és nem kicsi, éppen jó. Világos, természetes anyagok vannak benne, öröm belépni ide – osztotta meg első benyomásait a sportvezető a MATE tulajdonába és üzemeltetésébe került Gödöllő Városi és Térségi Uszoda munkatársaival. – A versenysporthoz és a mindennapi szabadidősporthoz is szükség van hangulatos környezetre, a hely varázsára. Az uszoda külső és belső megjelenése egyaránt arra sarkallja az embert, hogy jókedvvel használja a létesítményt.”

Forrás: MÚSZ
Forrás: MÚSZ
A Magyar Úszó Szövetség nemcsak az élsporttal foglalkozik, hanem az utánpótlás felé is fordul. A gödöllői felzárkóztatási edzőtáborban három közép-magyarországi régióból mintegy 40 gyerek vesz részt. Közösen edzenek, étkeznek és barátkoznak egymással. Edzőik megosztják egymással tapasztalataikat. Az együttlétnek emberi és szakmai jelentősége is van. Kedvet teremt a következő hónapok, évek munkájához minden résztvevőnek. A szövetség az ország minden régiójában megrendezi ezt a programot, aminek folytatása is lesz, Gödöllőn is. „Örülök annak, hogy itt lehetek, ebben a kiváló uszodában! Remélem, Ti is örültök annak, hogy itt lehettek és jó a kaja, elég meleg a víz. Az a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat – fordult Wladár Sándor a gyerekekhez. – Én 1980-ban nyertem olimpiai aranyérmet és legalább kétszer körbeúsztam a földet. Abban az időben a mennyiségi szemlélet volt a jellemző, ma már a feléből, harmadából ki lehet hozni jó eredményeket. A gödöllői uszoda Európában is megállja a helyét és teljesen biztos, hogy a Dél-Afrikai Köztársaságnak egyetlen ilyen létesítménye sincs.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.