UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-10-13 08:55

Jégkorong: a szezont remekül kezdő Schlekmann Márknak nem csak a pontok számítanak

Csak néhány forduló telt el, de már így is remek számokat produkál a jégkorong Erste Ligában a MAC HKB Újbuda 19 éves támadója, Schlekmann Márk, akit a második felnőttszezonjáról, az FTC elleni emlékezetes szétlövésről és az esetleges külföldi karrier lehetőségéről is kérdeztünk.

Nyolc mérkőzés után 4 gól, 7 gólpassz – így fest az Erste Liga jelenlegi szezonjában a második helyen álló MAC HKB Újbuda jégkorongcsapatát erősítő, 19 éves, utánpótlás-válogatott Schlekmann Márk mérlege. A nagy hazai reménységek egyikére már az előző bajnoki évadban sem lehetett panasz, de minden jel arra utal, hogy az őszre még néhány fokozattal feljebb kapcsolt. A fiatal kora ellenére máris fontos láncszemnek nevezhető, mindig maximalista csatár érthetően jó szívvel tekint vissza az eddigi történésekre. „Természetesen én is úgy gondolom, hogy nem kezdtem rosszul, de egy sportoló sosem lehet teljesen elégedett magával, így én sem vagyok az. Persze, kellenek a pontok is, hiszen azok alapján mérhető leginkább egy csatár teljesítménye, de elé kell helyezni a csapat érdekeit; azt, hogy minél kevesebbet hibázzak, és segítsem a társaimat. De az előző szezonhoz képest egy évvel rutinosabb lettem és úgy érzem, fejben is felgyorsultam.”

Schlekmann Márk akkor sem gondolja túl, ha mindent eldöntő büntetőhöz kell odaállnia Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk akkor sem gondolja túl, ha mindent eldöntő büntetőhöz kell odaállnia Forrás: MAC HKB Újbuda
Az idény eddig legemlékezetesebb MAC-sikere a Ferencváros elleni volt, amikor is az újbudaiak 2–2 után szétlövéssel kerekedtek felül. A végén Schlekmann két büntetőt is bevágott Arany Gergely kapujába: egyet a meccsben maradásért, egyet pedig a győzelemért. „Az elsőhöz úgy mentem oda, hogy azt kénytelen vagyok belőni, különben elveszítjük a meccset – szerencsére sikerült. A másodiknál természetesen már nagyobb az önbizalom, így talán azt mondhatom, hogy az volt a könnyebb feladat. Egyébként nem szoktam túlgondolni a dolgokat, ugyanolyan büntetők ezek is, mint a többi.” Kiemelkedően kezdte a bajnokságot a MAC is: hét győzelmet és egy vereséget tudhat magáénak eddig – persze, ez még csak az alapszakasz. A nagy nyári jövés-menés után mindenesetre gyorsan összeállt a társaság. „Tudni kell, hogy lényegében a négy legjobb játékosunk távozott az előző szezon végén, őket próbáltuk meg valamilyen szinten pótolni, és ez elég jól sikerült is. Idáig rendben megy minden, kiváló a hangulat az öltözőben, az első nyolc fordulóban minden mérkőzésen szereztünk pontot, és ez a célunk a folytatásban is. Abban bízom, hogy minél tovább jutunk majd a tavaszi playoffban is, ehhez persze az is kell, hogy amennyire lehet, elkerüljenek bennünket a sérülések.” Schlekmannak több válogatottbeli csapattársa külföldi utánpótlásligában edződik. És ő sem zárkózik el a légiósélettől. „Egyelőre kizárólag a mostani évadra, sőt mindig csak az előttünk álló mérkőzésre koncentrálok. Az a fontos, hogy sérülésmentes szezonom legyen és a tudásom legjavát nyújtsam. De természetesen mindenkinek az az álma, hogy minél magasabb szintű bajnokságban szerepeljen, és én sem látom ezt másképpen. Decemberben nagy lehetőséget jelent az I/A csoportos U20-as világbajnokság. Lesz még összetartás addig, senkinek sem biztos a helye, de azon vagyok, hogy elnyerjem Horváth András szövetségi kapitány bizalmát, és ott legyek Dániában.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.