UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-10-14 18:19

Vízilabda: U20-as vb-elődöntős a női juniorválogatott

Nem lehetett ráijeszteni a magyar női junior vízilabda-válogatottra az izraeli U20-as világbajnokság negyeddöntőjében: a hollandok hiába tettek szert korán négygólos vezetésre, Varga Tamás együttese jutott a legjobb négy közé Netanyában.

Csütörtök délután a négy közé jutásért játszott a magyar női junior vízilabda-válogatott az izraeli U20-as világbajnokságon. Varga Tamás együttesének ellenfele a torna egyik a favoritja, a holland csapat volt.

U20-as vb-elődöntős a női juniorválogatott Forrás: FINA
U20-as vb-elődöntős a női juniorválogatott Forrás: FINA
A mérkőzés holland góllal indult, Petik Panna azonban hamar szépített, majd újabb két holland találatot követően, a csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga vágta be az ötméterest. A hollandok azonban nemcsak ezt a nyolc percet zárták újabb két góllal (2–5), hanem a másodikat is eredményesen nyitották. A négygólos hátrányt a magyar csapat azonban kettőre faragta: ehhez Valentin Kamilla három pazar lövéssel járult hozzá, Aubéli Tekla centerből, Szegedi Panni ötméteresből iratkozott fel a góllövőlistára (7–9). A második félidőben Kakas Krisztina váltotta Neszmély Boglárkát a kapuban, Valentin lövő kedve azonban nem változott: Baksa Vandától kapta ziccerben a forintos labdát és rezegtette meg a hálót, majd az egyenlítést Peresztegi-Nagy vállalta magára (9–9). A hollandokat látványosan megfogta a magyar felzárkózás, ám a vezetést nem sikerült átvenniük a lányoknak, noha hatalmas lehetőség kínálkozott rá, a másik oldalon pedig kettős emberelőny segítette az ellenfelet hosszú idő után gólhoz. A negyed végén Szegedi remek átlövésével lett újra egál (10–10). A záró felvonásban Baksa lövése csúszott be a blokkok alatt, majd szempillantás alatt fordított a holland gárda (11–12). Ekkor megint Baksa villant, és bár videóbírózni kellett a löketét, egyértelműen a képzeletbeli gólvonalról túlról piszkálta azt ki a holland kapus (12–12). Még több mint négy perc volt hátra, amikor Valentin úgy döntött, hogy egy remek ütemben eleresztett pattintott lövésből megszerzi az ötödik gólját is. A negyed felénél Peresztegi-Nagy megkapta a harmadik kiállítását, így a hajrában csapatkapitány nélkül maradt a magyar együttes, amely hősiesen védekezett, és már nem engedett több gólt a hollandoknak. A magyar lányok 13–12-re nyertek, és bejutottak a pénteki elődöntőbe, melyben a görögökkel találkoznak 16 óra 30 perckor. A meccs embere Valentin Kamilla lett.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA Negyeddöntő Magyarország−Hollandia 13−12 (2−5, 5−4, 3−1, 3−1) Gólszerzők: Valentin 5, Peresztegi-Nagy, Szegedi, Baksa 2-2,  Aubéli, Petik A magyar U20-as vb-csapat: Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla Szakmai stáb: Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr A magyar válogatott mérkőzései: Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán 22−1 Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország 5–13 Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország 10–16 Október 13., 18:00: Magyarország−Argentína 19−2 Október 14., 16:30: Magyarország−Hollandia 13−12

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.