UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-10-15 12:42

Műkorcsolya: Berei Mózes József vezeti a juniorok kategóriáját a Budapest Trophy első napja után

Az október 14-17. között a Vasas Jégcentrumban zajló Budapest Trophy első napján a juniorkorú műkorcsolyázók között Berei Mózes József állt az első helyre.

A szezon első és egyben legrangosabb hazai versenyén, a Budapest Trophy első napján a seniorok mellett a juniorkorú férfi műkorcsolyázók és a jégtáncosok is jégre léptek. A fiatalok között rögtön magyar sikernek örülhettünk: a műkorcsolyázó Berei Mózes József 58,34 pontos teljesítménnyel az élen fejezte be az első napot. A 17 esztendős versenyző erős programját a bírók 58,34 pontra értékelték  erős programját, ami több mint biztató a folytatást tekintve.

Berei Mózes József az első helyről várhatja a folytatást Fotó: Derencsényi István
Berei Mózes József az első helyről várhatja a folytatást Fotó: Derencsényi István
A juniorkorú jégtáncosok mezőnyében összesen 6 pár mutatta be programját; ahogy a felnőtteknél, úgy a fiataloknál is két magyar párnak szoríthattak a nézők. A junioroknál mindhárom orosz pár 50 pont körüli eredményt ért el és ezzel dominálták a junior jégtáncosok mezőnyét. A Csikós Petra és Csikós Patrik alkotta duó a negyedik, míg a Leveles Réka és Leveles Balázs összetételű pár a hatodik helyen fejezte be a napot. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség beszámolója szerint „a közvetítést egyidejűleg 10.048-an kísérték figyelemmel, ami rekordot jelent a HUNSKATE szervezésében lebonyolított versenyek történetében”. A második nap programjai pénteken 14.00-kor kezdődnek. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.