UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-10-19 18:58

Kosárlabda: Váradi Kornél vezetheti az U19-es fiúválogatottat a hazai világbajnokságon

A felnőttélvonalbeli Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzőjét, Váradi Kornélt nevezték ki a 2023-as hazai rendezésű korosztályos világbajnokságra készülő U19-es fiú kosárlabda-válogatott élére. A fiatal szakember a klubjában azonnal távozik a posztjáról, és teljesen a nemzeti csapatra fókuszál a jövőben.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzőjét, Váradi Kornélt kérte fel a 2023-ban Magyarországon rendezendő U19-es fiú-világbajnokságra készülő válogatott szövetségi edzőjének – írja bejelentésében a hunbasket.hu. A fiatal szakember igent mondott a felkérésre, s klubja is rugalmasan állt a változáshoz. „A férfikosárlabda számára nagyszerű lehetőség a két év múlva Magyarországon megrendezendő U19-es világbajnokságmondta a Hunbasketnek Bodnár Péter, a szövetség főtitkára. – Olyan szakembert kerestünk erre a feladatra, akinek van tapasztalata a fiatal kosárlabdázók irányításában, ismeri a magyar felnőttkosárlabdát, az A-csoportos bajnokságot, emellett tisztában van azzal, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie a fiatal játékosoknak fizikailag és taktikailag a magasabb szintű kosárlabdában."

Váradi Kornél irányítja a 2023-ban hazai korosztályos vb-n szereplő U19-es fiúválogatottat Forrás: KTE
Váradi Kornél irányítja a 2023-ban hazai korosztályos vb-n szereplő U19-es fiúválogatottat Forrás: KTE
Bodnár Péter hozzátette, fontos szempont volt, hogy az illető rendelkezzen nemzetközi tudással, nemzetközi kapcsolatokkal. „Váradi Kornél megfelel ezeknek az elvárásoknak, hiszen évekig eredményesen dolgozott az utánpótlás területén, emellett az U16-os, az U18-as és az U20-as válogatott mellett is dolgozott már. Ráadásul Kornél rendelkezik a FIBA Europe által kiadott, minden országra adoptálható diplomával, a Fiba Europe Coaching Certificate-tel." Az MKOSZ hivatalosan tájékoztatta elképzeléseiről a KTE Kosárlabda Klub Kft.-t, s a klub hozzájárult ahhoz, hogy a szakember kapcsolódjon az MKOSZ programjához. „Köszönet a kecskemétieknek, hogy támogatólag álltak terveinkhez, s azonnal elengedték felnőttcsapatuk edzőjét. Fontos, hogy a felkészülési program kidolgozására felkértük a Rátgéber László vezette Kosárlabda Specifikus Módszertani Központot. Az intézet néhány napja tárta elénk a szakmai és személyi javaslatait, amely szerint a két szezont átfogó projekt vezetőedzői feladatainak ellátására az egyik legtehetségesebb fiatal edzőként Váradi Kornélt javasolta. Így a munkát elkezdhetjük, az érintett válogatott megkap minden lehetőséget a felkészülésre, a versenyrendszerünket is igyekszünk ehhez igazítani a következő szezonban" – tette hozzá a főtitkár. A bejelentés értelmében Váradi Kornél azonnal távozik a Kecskemét kispadjáról. A klubnál máris megtalálták az utódját – a helyét Forray Gábor veszi át, akit jól ismernek Kecskeméten, hiszen másfél évnyi távollét után tér vissza lila-fehérekhez, és a pénteki Szeged elleni bajnoki mérkőzésen a kispadról már ő irányítja az együttest. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.