UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-10-19 14:17

Sportlövészet: a fiatalokat is elismerték a 150. születésnapon

A 150 éves Magyar Sportlövők Szövetsége megtartotta ünnepi közgyűlését, amelyen a múlt felidézése mellett, a jövő is hangsúlyt kapott.

Hétfőn Százhalombattán ünnepelte 150. születésnapját a Magyar Sportlövők Szövetsége. Az eseményen egy rövidfilmmel emlékeztek a sportág elmúlt másfél évszázadának sikereire, Nagy György elnök pedig felidézte, hogy hat emberöltőt ölel fel a legidősebb magyarországi sportági szakszövetség múltja, és kiemelte, hogy a 150 év alatt hét olimpiai aranyérem mellett 16 egyéni világbajnoki és 23 egyéni Európa-bajnoki címet gyűjtöttek a sportlövők. Vlagyimir Liszin, a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) elnöke hangsúlyozta, a magyar szövetség 36 évvel korábban alakult meg, mint a nemzetközi, majd felelevenítette, hogy Magyarország 2014 óta öt felnőtt és korosztályos kontinensviadalnak adott otthont. Az elnök továbbá reményét fejezte ki, hogy rövidesen a hatodikra vonatkozó kérelmet is sikeresen bírálják el. Az ISSF első embere a fiatalokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy:

A fiatalokat is elismerték a 150. születésnapon (balról: Török Ferenc, Dénes Eszter, Hammerl Soma) Forrás: MSSZ
A fiatalokat is elismerték a 150. születésnapon (balról: Török Ferenc, Dénes Eszter, Hammerl Soma) Forrás: MSSZ
„El tudom képzelni, hogy mennyi energiát fordítottak a sportolók az olimpiára való felkészülésre. Valószínűleg, nem minden célt sikerült megvalósítani Tokióban. De nincs ok az elkeseredésre, hiszen a magyar sportlövészet fiatalabb generációjának legfontosabb sikerei még a versenyzők előtt állnak.” Ezzel együtt Vlagyimir Liszin név szerint emelte ki Péni Istvánt, Pekler Zalánt, Major Veronikát és a még utánpótláskorú Dénes Esztert, Mészáros Esztert, Horváth Leát, valamint Fábián Sárát. Tette mindezt a teljesség igénye nelkül. Az ünnepségen beszédet mondott továbbá Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig levélben köszöntötte a szövetséget. Az ünnepi közgyűlés zárásaként kitüntetéseket adtak át. Külön elismerésben részesült a nemrégiben a perui junior-világbajnokságon remeklő válogatott. A fiatalok három arany- és egy ezüstéremmel tértek haza Limából, ahol a hatodik legeredményesebb ország csapataként végeztek. Közülük Dénes Eszter, Hammerl Soma és Török Ferenc tudott tészt venni az ünnepségen, és fogadni a vastapsot a többiek nevében is. Az ünnepségről készült felvétel: További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon