UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2021-10-20 14:50

Sakk: két magyar ígéret is remek helyről várja a hajrát az online ifjúsági Eb-n

A hetedik fordulót is lejátszották a sakkozók hibrid, online ifjúsági Európa-bajnokságán, melyen Mátyássy Lázár a harmadik, Palczert Mátyás az ötödik helyről indul neki a hajrának.

Kedden a hetedik fordulóval folytatódott a korosztályos sakkozók hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében tizenöt magyar játékos igyekszik bizonyítani, a torna 9 fordulós, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel.

Mátyássy Lázár a harmadik helyen áll az U12-esek között Forrás: Magyar Sakkszövetség
Mátyássy Lázár a harmadik helyen áll az U12-esek között Forrás: Magyar Sakkszövetség
A magyarok közül eddig az U12-esek nyílt versenyében szereplő Mátyássy Lázár játszik a legjobb formában. A reménység a hét mérkőzéséből ötöt is megnyert az egy döntetlenje, valamint az egy veresége mellett, így két fordulóval a vége előtt az előkelő harmadik helyen áll a népes, 105 fős mezőnyben. Ugyanúgy remek pozícióból várja a folytatást Palczert Mátyás. Az U14-esek között vitézkedő fiatal négy győzelemnél, két döntetlennél és egy vereségnél tart, így jelenleg az ötödik a korcsoportjában. Szerda délután a nyolcadik, pénteken a záró, kilencedik fordulót rendezik. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.