UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-10-21 17:03

Jégkorong: elkezdődött az osztrák bázisú ifjúsági liga, hét magyar csapat részvételével

A múlt héten rajtolt az osztrák bázisú U18-as jégkorongbajnokság alapszakasza. A mostani évadban hét magyar együttes szerepel a „szomszédban”, négy a felső-, három az alsóházban.

A múlt szezonban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg az osztrák korosztályos bajnokságot, sem az U21-es, sem pedig az U18-as korosztályban, így a magyar fiatalok is fontos nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségtől estek el. A mostani szezon már csak emiatt is sokkal mozgalmasabb lesz, miután az U18-as vagyis ifjúsági korosztályban megkezdődtek a küzdelmek az ICE Ligában.

A magyar csapatok közül az Ocskay-akadémia kezdte a legjobban az osztrák szezont Forrás: jegkorongakademia.hu
A magyar csapatok közül az Ocskay-akadémia kezdte a legjobban az osztrák szezont Forrás: jegkorongakademia.hu
Az úgynevezett Master Roundban – amely a felsőháznak felel meg – négy együttesünk szerepel az itthon lejátszott, ősz eleji kvalifikáció alapján. Érdekesség, hogy a négy államilag kiemelt akadémia közül csak három szerepel a legjobbak között (Fehérvár, DVTK, Újpest), negyedikként a körmérkőzés győztese, a Vasas került be. Az alsóházban a Budapest JA mellett a Debreceni Hoki Klub, valamint az U18-asok között története során először szereplő Kárpáti Farkasok játszik. A szezon elején a magyar-osztrák párharcok többségében nem a mieink örülhettek, ám az elmúlt évek tapasztalati alapján egyáltalán nem volna meglepő, ha a bajnokság végén valamelyik magyar alakulat vehetné át a trófeát.

ICE Juniors League Master Round: 1. Klagenfurt 9 pont, 2. Red Bull Salzburg 9, 3. Ifj. Ocskay Gábor JA 6, 4. Újpest JA 3, 5. Vienna Capitals 2, 6. EA Steiermark 1, 7. Vasas 0, 8. DVTK Jegesmedvék 0 Alsóház: 1. Villach 9, 2. Budapest JA 6, 3. EA Oberösterreich 5, 4. Feldkirch 4, 5. Okanagan HA 4, 6. Debreceni HK 3, 7. Team Croatia 2, 8. Kárpáti Farkasok 0

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.