UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2021-10-22 17:05

Sakk: öt magyar végzett az első húszban az online ifjúsági Eb-n

A korosztályos sakkozók egy héten át tartó hibrid, online Európa-bajnokságán a tizenöt magyar játékosból öten végeztek a korcsoportjuk első húsz helyezettje között; a legjobban Palczert Máytás teljesített, aki az U14-es nyílt versenyben zárt a nyolcadikként.

Csütörtökön véget ért a korosztályos sakkozók egy héten át tartó hibrid, online Európa-bajnoksága. A Magyar Sakkszövetség nagytermében tizenöt magyar játékos igyekezett bizonyítani, a torna 9 fordulós volt, 90 perc plusz lépésenként 30 másodperc játékidővel.

Tizenöt magyar fiatal vett részt a hibrid, online ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Sakkszövetség
Tizenöt magyar fiatal vett részt a hibrid, online ifjúsági Eb-n Forrás: Magyar Sakkszövetség
A magyarok közül a legjobban az U14-es nyílt versenyben érdekelt Palczert Mátyás teljesített. A Barcza Gedeon SC ígérete öt győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel végzett, így az előkelő 8. helyen fejezte be az Eb-t. A kiváló eredményhez közel állt az MTK Budapest U12-es magyar bajnoka, Mátyássy Lázár is. A reménység a korcsoportjában hét forduló után még a harmadik volt, az utolsó két napon azonban veszített, így ugyanúgy a 19. hellyel kellett megelégednie, mint az U12-es lányok között induló klubtársának, Tóth Lilinek. A magyar csapatból továbbá két leányjátékos is a legjobb húszban zárt: a Pénzügyőr SE-s Sulyok Eszter az U16-osok között a 15. lett, a Géniusz SE Tata-Naszályban sakkozó Kovács Réka az U14-esek mezőnyében a 17. helyet érdemelte ki. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.