UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-10-23 13:10

Műkorcsolya: csúcsformában versenyez a juniorok között a Budapest Trophyn aranyérmes Papp Vivien

Nem látszódott a megilletődöttség a 13 esztendős Papp Vivienen az első juniorversenyei közben: a fiatal műkorcsolyázó már a szezont elindító Tesztversenyen is jól mutatkozott be, majd a legnagyobbat a szintén sikeres Grand Prix-k után a Budapest Trophyn elért első helyével robbantotta.

Fontos időszak kezdődött a 13 éves műkorcsolyázó, Papp Vivien számára a 2021-es esztendő második felében: az őszi szezontól már a juniorok közé tartozó fiatal az augusztusi Tesztversenyen debütálhatott a korosztályban. Az eseményen a Hoffmann Korcsolya Akadémia növendéke – aki Olaszországban, a Young Goose Academyn készül többek mellett ugróedzőjével, az orosz műkorcsolyázó Angelina Turenkóval – az első és a második napon is hiba nélkül, felszabadultan korcsolyázott, és rajt-cél győzelmet aratott úgy, hogy ő volt a mezőny legfiatalabb tagja. Eredményével kiérdemelte, hogy két ISU junior Grand Prix-n (a kassai és a ljubljanai állomásokon) képviselje a nemzeti színeket, amelyeken szintén jól teljesített, ráadásul a magyar indulók közül egyedül neki sikerült bekerülni a legjobb tíz versenyző közé a hét állomásos versenysorozatban.

A 13 éves Papp Vivien remek formában lépett be a juniorok közé Fotó: Derencsényi István / MOKSZ
A 13 éves Papp Vivien remek formában lépett be a juniorok közé Fotó: Derencsényi István / MOKSZ
Az ifjú tehetség ilyen előzményekkel, remek formában vágott neki az október középn rendezett Budapest Trophynak, és végül neki köszönhetően a magyar Himnusz is felcsendült a megméretés utolsó napján. A junior lányok mezőnyében huszonöt induló közül tudott az élen zárni, az utóbbi hónapok során már nem először a saját egyéni legjobbját is megjavítva. Egyik felkészítője, a HKA vezetője, Hoffmann Nóra is csak elégedettséggel tud nyilatkozni az Utánpótlássportnak Vivi teljesítményéről. „Tulajdonképpen ezt az időszakot egy új korszak kezdetének is lehet tekinteni az esetében, és nem csak amiatt, mert feljebb lépett egy korosztállyal – kezdi a többszörös olimpikon és magyar bajnok jégtáncosnő. – Mostanra túl van azokon az akadályokon, amelyek nehezítették a felkészülését, nyugodt környezetben, teljes fókusszal tud edzeni Olaszországban. Ennek az eredménye már a Tesztversenyen is meglátszott, magabiztosan nyerte a kategóriáját, és ami kiemelendő, hogy meg tudta tartani a formát az azt követő hetekre, hónapokra is. Stabil a produkciója, folyamatosan fejlődik, ami minden versenyre igaz; ez egészen kivételes dolog. A versenyszituációkban ki tudja magából hozni a maximumot, ami az egyik legfontosabb tulajdonság az élsportolók esetében. A Grand Prix-versenyek előtti cél is ez volt, hogy mutassa be azt, amit az edzésen megtanult, és ez sikerült is. Emellett élvezte a korcsolyázást, ami szintén elengedhetetlen. Emlékszem a pillanatra, amikor Kassán először a nagypályára lépett; látszott rajta a tűz, hogy már alig várja a kezdést. Ezt remek edzői szemmel látni. A mentalitása Ljubljanában és a Budapest Trophyn is ugyanilyen volt.” Vivinek azonban nincs ideje a pihenésre, a munka gőzerővel folyik, mivel a következő fellépésére november első felében kerül sor a grazi Challenger-versenyen, utána itthon a Mikulás-kupán fog rajthoz állni. „Bízom benne, hogy ez a tendencia marad, és egyre többet fog megmutatni a tudásából. Régóta nem volt ilyen magyar versenyző, aki ennyire stabilan tudta hozni a formáját, főleg, hogy egy igen sűrű időszakról beszélünk.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.