UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-25 08:52

Kézilabda: győzelmeket ért a fiatalok remeklése az NB I legutóbbi játékhetén

Ismét értékeljük az utánpótláskorú játékosok teljesítményét a kézilabda NB I legutóbbi fordulójából; a NEKA begyűjtötte az eddigi legnagyobb skalpját, emellett fiataljai vezették győzelemre a férfiak között az FTC-t, a nők mezőnyében pedig a Vasast és az Alba Fehérvárt.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak. Megőrizte százszázalékos hazai mérlegét az élvonalban a NEKA férficsapata: a Sótonyi László vezette fiatalokra épülő társaság tíz góllal győzte le (31-21) a sérülésektől sújtott, ám így is esélyes, nemzetközi porondon szereplő Tatabányát.

Imre Bence hét gólt dobott a Budakalásznak Forrás: fradi.hu
Imre Bence hét gólt dobott a Budakalásznak Forrás: fradi.hu
Utánpótláskorú játékosai vezették győzelemre az FTC-t is: Imre Bence (19) hét, Ónodi-Jánoskúti Máté (19) pedig négy góllal vette ki a részét a Budakalász legyőzéséből, míg a Telekom Veszprémben Lukács Péter (19) ötöt, Ilics Zoran (19) pedig hármat vállalt a Balatonfüred elleni biztos sikerből. Ismét hozta a formáját a Fejér B.Á.L. Veszprém 18 éves irányítója, Fazekas Gergő, hétszer volt eredményes, ez pedig a tisztes helytálláshoz volt elég a bajnoki címvédő otthonában. A nők mezőnyében megszerezte második győzelmét a Vasas: Kajdon Blanka (19) nyolc és Faragó Luca (19) négy találatának kulcsfontosságú szerepe volt a piros-kékek Budaörs felett aratott győzelmében. Alaposan kivette a részét az Aba Fehérvár első sikeréből a hatgólos Besszer Borbála (19), míg Pécsi Villő (18) hiába lőtt hetet, az Érd pont nélkül maradt az MTK ellen. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.