UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-25 20:09

Labdarúgás: kikapott a georgiaiak elleni Eb-selejtezőn a magyar U17-es válogatott

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott a georgiaiak korosztályos csapatától az Eb-selejtezőkör második fordulójában, Telkiben.

A magyar férfi U17-es válogatott múlt pénteken az észtek 3–0-s legyőzésével kezdte meg a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát, a második játéknapon azonban egy jóval nehezebbnek ígérkező meccs várt a csapatra: a georgiai válogatott elleni összecsapás. A vendégek az első fordulóban 1–1-es döntetlent játszottak Izlanddal, de azon a mérkőzésen közelebb álltak a győzelemhez, mint ellenfelük.

Magyar vereséggel ért véget a georiaiak elleni Eb-selejtező Forrás: MLSZ
Magyar vereséggel ért véget a georiaiak elleni Eb-selejtező Forrás: MLSZ
Szélesi Zoltán nem változtatott a három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, ugyanazzal a tizenegy játékossal kezdte meg a mérkőzést, mint pénteken az észtek ellen. A magyar válogatott játszott kezdeményezőbb futballt a mérkőzés elején, de rögtön látszott, hogy a georgiaiak sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek az észteknél, így kevesebb gólszerzési lehetőségre lehet majd számítani a magyar válogatottól. Az MLSZ beszámolója szerint első félidő végéig labdabirtoklási fölényben játszottak a hazaiak, lövési kísérletből is többet jegyeztek, mint az ellenfelük, de igazán nagy lehetőségeket nem sikerült kialakítani, inkább távoli próbálkozásokkal igyekeztek a fiatalok veszélyt teremteni. A magyarok védekezése jól működött, az ellenfél egy-két rögzített szituációt leszámítva nem tudott közel kerülni a kapuhoz. A gólnélküli első félidő után Szélesi egyet cserélt, Klausz Milán állt be Csatári Kevin helyére, a cserével szerkezeti váltás is járt a támadójáték javítása érdekében. A második félidőben a magyar válogatott becsülettel hajtott a vezető gól megszerzéséért, egyre nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki, a vendégek azonban fegyelmezetten védekeztek, és kevés területet hagytak a támadózónában. Ezzel együtt is volt néhány ígéretes hazai akció, közülük több is lövéssel ért véget, gólt azonban nem sikerült szerezni. A georgiaiak veszélytelenek voltak a magyar kapura, ám helyzet nélkül is megszerezték a vezetést: a 86. percben egy baloldali szabadrúgást követően Narimanidze fejelt a hálóba 6 méterről (0–1). Az utolsó percekben hatalmas nyomás alá került a vendégkapu, egy alkalommal csak a gólvonalról tudtak felszabadítani a vendégek, de az egyenlítés nem jött össze, Georgia 1–0-s sikerével megszerezte mindhárom pontot. A csoport másik mérkőzésén Észtország 2–1-re legyőzte Izlandot, így a csütörtöki utolsó forduló előtt nem dőlt el semmi a csoportban. Az utolsó játéknapon a magyar válogatott 17.00 órakor Izlandot fogadja Telkiben.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ, Telki 4. CSOPORT, 2. FORDULÓ Magyarország–Georgia 0–1 (0–0) Magyarország: Pécsi – Bodnár J., Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Szűcs T., Lisztes K., Boros – Menyhárt, Barkóczi (Pócs B., 77.), Csatári K. (Klausz G., 45.). Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán Gólszerző: Narimanidze (86.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.