UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-10-30 16:00

Kajak-kenu: a kétszeres ifjúsági világbajnok Kiss Ágnes az elmúlt évek munkájának köszönheti az idei sikereket

A Szegedi Vízisport Egyesület 16 éves, a Mol Alapítvány által támogatott kenusa, Kiss Ágnes az idei korosztályos világversenyeken verhetetlen volt és a felnőtt-világbajnokságon is döntőbe került. Őt kérdeztük az elmúlt hónapok történéseiről.

Ahhoz hozzászokhattunk, hogy a kajakos lányok tarolnak a különböző korosztályos világversenyeken, gyakorlatilag minden versenyszámban aranyesélyesnek számítanak. Az idén azonban a kenusok is elképesztően szerepeltek, ebből pedig oroszlánrészt vállalt a Szegedi Vízisport Egyesület 16 éves sportolója, Kiss Ágnes, aki mind a lengyelországi Eb-n, mind pedig a portugáliai vb-n egyesben és Csorba Zsófiával párosban is nyert.

Kiss Ágnes a koppenhágai felnőtt-világbajnokságon is bizonyított Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Kiss Ágnes a koppenhágai felnőtt-világbajnokságon is bizonyított Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
„Tényleg nagyon jól sikerült ez az év, ami szerintem elsősorban az elmúlt évek sok munkájának és a téli felkészülésemnek köszönhető – kezdte az Utánpótlássportnak Kiss Ágnes. – Mint minden versenyem előtt, ezúttal is nagyon izgultam, de mégsem volt rajtam különösebb teher, ez sokat segített. Az ifjúsági versenyeken döntőt reméltem magamtól, de aranyra nem számítottam. Sok idő kellett mire feldolgoztam, mi is történt velem, szeretek rá visszagondolni.” Utána szeptemberben pedig ráadásként a koppenhágai felnőttvébén is lehetőséget kapott, amit C1 500 méteren döntőbe jutással hálált meg. Azt mondta, hatalmas élmény volt számára az olimpikonokkal, felnőttválogatottakkal együtt versenyezni, a középfutamban nyújtott teljesítményére büszke. A szegediek reménysége azt is elmesélte, hogyan került először kapcsolatba a kenuzással. „Az iskolának köszönhetem, hiszen akkoriban az egész osztályom kenuzni járt. Aztán a jó társaság és a barátok miatt itt maradtam, és idővel ez eredmények is elkezdtek jönni. Igaz, az osztályból azóta már csak hárman kenuzunk.” Jelenleg a 2021-es év levezetése zajlik, hamarosan viszont elkezdik a téli alapozómunkát. Nem kérdés Kiss számára, hogy jövőre is ott szeretne lenni az ifjúsági vb-n, ehhez nagy segítséget jelent neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet hajóvásárlásra fog fordítani. És reméli, azzal is hasonló sikereket ér majd el a nemzetközi porondon. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.