UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2021-10-30 13:20

Úszás: Sós Csaba látni akarja, mire képesek a fiatalok a pergőtűzben

Öt utánpótláskorú versenyző indul a kedden kezdődő kazanyi rövid pályás felnőtt úszó Európa-bajnokságon, róluk nyilatkozott Sós Csaba szövetségi kapitány.

Mint azt már korábban megírtuk, öt utánpótlás-válogatott úszó kap lehetőséget a jövő heti, oroszországi rövid pályás Eb-n: Betlehem Dávid (18), Kós Hubert (18), Fábián Bettina (16), Pádár Nikoletta (15) és Ugrai Panna (17).

Fábián Bettina Kazanyban is bizonyíthat Forrás: MÚSZ
Fábián Bettina Kazanyban is bizonyíthat Forrás: MÚSZ
A Nemzeti Sportnak adott interjújában róluk is szót ejtett Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Évek óta bevett gyakorlat ez nálunk, a korosztályos Európa-bajnokságon odaérni a dobogóra igenis nagy teljesítmény, hiszen már ott erős a konkurencia. Szeretném, ha a fiataljaink megértenék, miért követel tőlük egyre többet az edzőjük, szeretném, ha éreznék, hogy van értelme a kemény munkának. Emellett persze látni akarom, hogy a pergőtűzben mire képesek.” A kedden startoló kontinensviadalon az előfutamok magyar idő szerint 8-kor kezdődnek, míg a 16 óra 30 perckor induló etapokban az középdöntőket és a döntőket rendezik. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.