UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-01 13:30

Kézilabda: többször is villantak a fiatalok, otthon hibátlan a NEKA

Eltelt egy újabb hét, ezért ismét értékeljük az utánpótláskorú játékosok teljesítményét a kézilabda NB I legutóbbi fordulójából: több fiatal játékos is kivette a részét csapata győzelméből, a Nemzeti Kézilabda Akadémia pedig folytatta parádés hazai sorozatát.

Hétről hétre megjelenő összeállításunkban a fiatal játékosok férfi és női kézilabda NB I-ben nyújtott teljesítményét vizsgáljuk. A mostani évadban mindkét nem mezőnyében a 2002. január 1. után született sportolók számítanak utánpótláskorúnak. Ugyanúgy kezdhetjük az összefoglalót, mint a múlt héten: a NEKA férficsapata megőrizte százszázalékos mérlegét hazai pályán. Mint szombaton megírtuk, a Tatabánya után ezúttal újabb nemzetközi porondon szereplő gárdát, a Csurgót győzte le 29-23-ra Sótonyi László fiatal, jórészt utánpótláskorúakra épülő együttese.

Fazekas Gergő ismét fontos szereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek Forrás: VKKFT Veszprém Facebook
Fazekas Gergő ismét fontos szereplője volt a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek Forrás: VKKFT Veszprém Facebook
Értékes idegenbeli győzelmet aratott a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapata is, a 18 éves Fazekas Gergő öt találattal vette ki a részét a sikerből, míg Maracskó Zalán három góllal vette ki a részét a Budakalász Komló felett aratott hazai győzelméből. Magabiztosan nyert Szombathelyen a Kisvárda, a vendégek átlövője, Juhász Gréta (19) háromszor talált be. Kajdon Blanka (19) négy gólja ellenére sem jött össze a bravúr a Vasasnak Vácon, az MTK Budapest és az Alba Fehérvár döntetlenje alkalmával hazai oldalról Koronczai Petra (19), a vendégektől pedig Besszer Borbála (19) villant négyszer. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.