UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-11-03 20:18

Birkózás: Kismóni Móric és Érsek Róbert egyaránt ötödikként zárt a belgrádi U23-as világbajnokságon

Nem sikerült újabb érmekkel gyarapítani a magyar birkózó-válogatott kollekcióját a belgrádi U23-as világbajnokság harmadik versenynapján: Kismóni Móric (82 kg) és Érsek Róbert (97 kg) is kikapott a bronzmérkőzésén, így mindketten az ötödik helyen végeztek. Eközben a női verseny első napján Szél Anna (59 kg) az elődöntőig jutott, majd ott alulmaradt, így csütörtökön a harmadik helyért küzdhet.

A szenzációsan végződő, magyar részről egy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot hozó keddi program után szerdán este Kismóni Móric 82 kilóban, míg Érsek Róbert 97 kilóban vívott bronzmeccset a kötöttfogásúak között a Belgrádban zajló U23-as világbajnokságon.

Kismóni Móric az ötödik helyen végzett a 82 kilós kötöttfogásúak között a belgrádi U23-as vb-n Forrás: UWW
Kismóni Móric az ötödik helyen végzett a 82 kilós kötöttfogásúak között a belgrádi U23-as vb-n Forrás: UWW
Elsőként Kismóni ütközete következett a szerb Kovacsevics ellen. Az FTC fiatalja bár 1-0-s előnyre tett szert, a lenti pozícióból nem sikerült akciót végrehajtania. Ezt követően a második menetben a hazai környezetben versenyző riválisának annál inkább – Kovacsevics négyszer is megpörgette a magyar fiút, és technikai tussal lezárta a találkozót. Kismóni Móric az ötödik helyen zárt. Ezután jöhetett a Budapesti Honvéd SE 97 kilós versenyzője, Érsek Róbert a maga mérkőzésével a dobogó harmadik fokáért. Rá a tokiói olimpia ötödik helyezettje, a finn Savolainen várt ellenfélként. Az első menetben az U23-as világ- és Európa-bajnok finn vetélytárs két pörgetés után 5-1-re elhúzott, amelyet Érsek a második etapban már nem tudott ledolgozni, így neki is az ötödik hellyel kellett beérnie. Az esti helyosztók előtt délelőtt elrajtoltak a női küzdelmek is, amelyek nyitónapján három magyar versenyző lépett szőnyegre. Közülük az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Szél Anna jutott a legmesszebb az 59 kilósok között. Előbb a kanadai Reinville-t győzte le technikai tussal, majd magabiztosan nyert a török Dagbasi ellen is. Ezt követően viszont a döntőbe jutásért a lengyel Lysak már túl nagy falatnak bizonyult, az Orosházi SBK birkózója 6-1-re vereséget szenvedett, így csütörtök este a bronzéremért küzdhet. A szerdai versenynap másik két magyar indulója, Felhő Viktória (68 kg, Kiskunhalasi BC) és Nagy Bernadett (76 kg, Újpesti TE) egyaránt kikapott az első mérkőzésén, majd mivel egyikük legyőzője sem jutott el a döntőig, mindketten búcsúztak a világbajnokságtól.

U23-as világbajnokság, Belgrád – harmadik versenynap, esti program, helyosztók: Bronzmérkőzések: 82 kg: Branko Kovacsevics (szerb)–Kismóni Móric 9-1 97 kg: Arvi Savolainen (finn)–Érsek Róbert 5-1 Délelőtti program, selejtezők: 59 kg: Szél Anna–Erin Reinville (kanadai) 10-0 76 kg: Bipasha Bipasha (indiai)–Nagy Bernadett 6-2 Negyeddöntők: 59 kg: Szél Anna–Ebru Dagbasi (török) 6-2 68 kg: Okszana Csudik (ukrán)–Felhő Viktória tus 6-3-nál Elődöntők: 59 kg: Anhelina Lysak (lengyel)–Szél Anna 6-1 Bronzmérkőzések (Csütörtökön 18 órakor): 59 kg: Szél Anna–Anasztaszija Szigyelnyikova (orosz)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.