UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-11-04 11:34

Asztalitenisz: Gergely Márk elődöntőt játszott az U11-esek között Szombathelyen

Gergely Márk az U11-esek között elődöntőt játszott a szombathelyi nemzetközi utánpótlástornán, az idősebb korosztályokban viszont a legjobb tizenhatba is csak egy magyar asztaliteniszező jutott be.

Felemásan szerepeltek a hazai asztaliteniszezők a szombathelyi nemzetközi utánpótlástorna szerdai versenynapján – írja az asztaliteniszezz.hu.

Gergely Márk az elődöntőig jutott Forrás: asztaliteniszezz.hu
Gergely Márk az elődöntőig jutott Forrás: asztaliteniszezz.hu

A 11 éven aluliak versenyében Szabó Lénárd és Gergely Márk a csoportból továbbjutva szerdán már egyből éremért játszhatott. Szabó kikapott a negyeddöntőben, Gergely viszont legyőzte libanoni ellenfelét. Az elődöntőben azonban az olasz Danilo Dmitri Fasóval találta magát szemben, aki a csoportmérkőzések során és a főtáblán sem vesztett játszmát.

Az U15-ösöknél a 64-es főtábla első körében csak Cseri Ádámnak kellett játszania a hazaiak közül, és az orosz Olgerd Kiszeljov legyőzésével csatlakozott a másik négy magyarhoz. A legjobb 32 között Wei Chen Yu, Lei Balázs, Vörös Balázs, Varga Botond és Cseri közül csak Wei tudott nyerni, ő aztán a nyolcaddöntőben esett ki.

A legidősebbek között két magyarért szoríthattunk a főtáblán, de értük sem sokáig. A fehérorosz Heorhi Kunac előbb Kishegyi Ákost, majd Huzsvár Eriket búcsúztatta, egyaránt ötszettes mérkőzésen.

WTT YOUTH CONTENDER SZOMBATHELY 2021 U19 FIÚ EGYES A 32 közé jutásért Kishegyi Ákos–Kunac (fehérorosz) 2:3 A 16 közé jutásért Huzsvár Erik–Kunac 2:3 U15 FIÚ EGYES A 32 közé jutásért Cseri Ádám–Kiszeljov (orosz) 3:1 A 16 közé jutásért Wei Chen Yu–Benko (horvát) 3:1 Lei Balázs–Sakowicz (lengyel) 2:3 Vörös Balázs–Berzosa (spanyol) 1:3 Varga Botond–Gupta (indiai) 2:3 Cseri Ádám–Síp (cseh) 2:3 Nyolcaddöntő Wei–Suresh Raj (indiai) 1:3 U11 FIÚ EGYES Negyeddöntő Gergely Márk–Abi Nader (libanoni) 3:0 Szabó Lénárd–Racak (cseh) 0:3 Elődöntő Gergely–Faso (olasz) 0:3

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.