UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-11-05 13:16

Triatlon: a helytállás a cél a későre tolt junior-világbajnokságon

Mindössze három versenyző képviseli a magyar színeket a hét végi, portugáliai junior triatlon-világbajnokságon. Az esélyekről a szövetség szakmai igazgatóját, Lipták Tamást kérdeztük.

A megszokottnál kisebb létszámú, három fős csapattal utazott el a magyar válogatott a portugáliai Quarteirában rendezendő junior triatlonvébére. A 18-19 évesek legfontosabb nemzetközi viadalát a hét végén tartják, az esélyekről a hazai szövetség szakmai igazgatóját, Lipták Tamást kérdeztük. „Tavaly sajnos elmaradt a junior-világbajnokság, ezért az idén a késői időpont ellenére mindenképpen ott akartunk lenni az eseményen. Három-három fiú -és lányversenyzőnek ajánlottuk fel ezt a lehetőséget, közülük összesen hárman kívántak ezzel élni” – nyilatkozta az Utánpótlássportnak, majd kérdésünkre válaszolva hozzátette, hogy a legnagyobb hazai ígéretek egyikeként számon tartott Kropkó Márta sérülése után ezt a versenyt még nem tudta vállalni.

Dobi Gergőnek lehet a legjobb esélye az élmezőnybe kerülni a portugáliai vb-n Fotó: M. Schmidt János
Dobi Gergőnek lehet a legjobb esélye az élmezőnybe kerülni a portugáliai vb-n Fotó: M. Schmidt János
Az esélyekkel kapcsolatban elmondta, hogy a három sportolóból kettő (Hóbor Zalán és Dobi Lili) még csak ifjúsági korú, így elsősorban a tisztes helytállás lehet a cél. „Ha ott tudnak maradni az első bolyban, akkor akár top tízes-tizenötös helyezés is lehet belőle. Erre talán a már juniorkorú Dobi Gergőnek van a legjobb esélye, aki kiváló kerékpáros.” A csapattal együtt már a helyszínen tartózkodó sportvezető beszámolt arról is, hogy nagyon kellemes az időjárás az Atlanti-óceán partján fekvő Quarteirában, 18-20 fokot mérnek, és az előrejelzések szerint ez lesz a helyzet a hétvégén is. A tenger egyelőre simának látszik, ha minden változatlan lesz, akkor szinte tavi úszás vár a versenyzőkre. A mixváltóknak ezúttal nem rendeznek futamot, szombat délután a fiúk, vasárnap délelőtt a lányok viadala lesz műsoron. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.