UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-06 09:01

Kézilabda: Győrben indult el a csapattá érés útján a serdülő fiúválogatott

Vasárnaptól péntekig a győri Olimpiai Sportparkban tartotta első edzőtáborát a serdülő fiú kézilabda-válogatott. Ott voltunk, és a nemzeti együttes edzőivel beszélgettünk.

A kiválasztócsoport elvégezte a munkát, így a serdülő fiú kézilabda-válogatott szakmai stábja hatvan fiatalt kapott az első, győri edzőtáborában. A 2006-os és 2007-es születésű gyerekeket két harminc fős csoportra osztották, a trénerek így figyelték meg, ki hol tart éppen. A válogatott szövetségi edzője, Szabó Levente elmondta, már most a felnőttválogatottnál meghatározott játékrendszer szerint dolgoztak, hiszen ez lesz majd az alapja, hogy a fiatalok a korosztályváltásokat sikeresen tudják megoldani.

Hasznos napokkal kezdte meg a munkát a serdülő fiúválogatott
Hasznos napokkal kezdte meg a munkát a serdülő fiúválogatott
„Két csoportra osztottuk a társaságot, egymást váltva kétszer harminc gyerek jelent meg itt a győri edzőtáborban, amelyben a saját szempontrendszereink alapján szűkítjük tovább a társaságot. Magyarországon minden körülmény adott a srácok fejlődéséhez, a korosztályos válogatottak olyan feltételek mellett készülhetnek, ami európai szinten egyedülálló. Itt győri Olimpiai Sportparkban is csak a munkára kellett koncentrálnunk." Szintén tagja a szakmai stábnak a korábbi 117-szeres válogatott Iváncsik Tamás, aki annak idején szintén végigjárta a ranglétrát a serdülőktől egészen a felnőttekig. Így pontosan tudja, mi járhatott az első találkozáskor a játékosok fejében. „Azt láttuk, most elsőre egy kicsit izgultak, ilyenkor az emberben mindig benne van, hogy túl kéne teljesíteni és valami extrát várunk el tőlük. Persze erről szó sincs, csak azt szeretnénk látni, amit tudnak. Ha például van egy jó szélső és az első két helyzetét itt kihagyja, nem azon fog múlni, hogy kap-e behívót vagy sem. Leginkább azt szeretnénk, ha a gyerekek ezt a pár napot élveznék, kihasználnák. És reméljük a következő alkalommal minél többükkel találkozni fogunk.” Mint megtudtuk, az első éles bevetésre sem kell sokat várnia az együttesnek, hiszen decemberben már a szerbekkel játszik felkészülési mérkőzést. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.