UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-11-07 20:50

Cselgáncs: „Rengeteget dolgoztam ezért a sikerért” – Tóth Benedek az Eb-bronz után

A budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon a 81 kilósok között bronzérmet szerző Tóth Benedek az MTK Budapest honlapjának nyilatkozott a sikerrel kapcsolatban.

A november 5-7. között a budapesti Ludovika Arénában zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második napján, szombaton léptek tatamira az MTK-s indulók. Közülük Tóth Benedek szerepelt a legjobban, aki a harmadik helyen végzett a -81 kilogrammos súlycsoportban, ezzel pedig klubunk nyolcvanharmadik Eb-bronzát szerezte meg. A 20 éves sportoló nagy reményekkel készült a megméretésre.

Forrás: World Judo Hungary
Forrás: World Judo Hungary
„Az olimpia után Pánczél Gáborral az U23-as Eb-t tűztük ki az első helyre az események között, az év második felének legfontosabb versenye volt ez számomra, mindent köré építettünk. Hosszú, több hónapos folyamat volt, én azonban úgy éreztem, a maximumot adtam a felkészülés során; ennek megfelelően bíztam az elvégzett munkában, és reméltem, hogy megérik a gyümölcse” – idézi fel a fiatal a kontinensviadalt megelőző időszakot az mtk.hu számára. A szombati nap nem kezdődött jól a klubunk szempontjából: először Rajkai Róbert (-81 kg), majd Gőz Roland (-90 kg) is kikapott az első mérkőzésén, így Bebének ilyen előzmények után kellett elkezdeni a versenyzést.
Tóth Benedek az Eb-bronzzal Forrás: World Judo Hungary
Tóth Benedek az Eb-bronzzal Forrás: World Judo Hungary
„Elég későn kezdtem meg a szereplést, aminek a sorsolás után nem örültem, de ezzel nem lehet mit kezdeni. A srácok eredményén meglepődtem; együtt készültünk, mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki  magunkból, de a cselgáncs ilyen sport, elég egy apró kihagyás vagy rossz mozdulat, és megtörténik a baj. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult, bíztam benne, hogy akár mindhárman éremmel fejezzük be a versenyt. Viszont elmondhatatlanul hálás vagyok Robinak és Rolinak, mert a nap végéig szurkoltak nekem a helyszínen.” Az ifjú cselgáncsozó bolgár, majd ukrán ellenfelet múlt felül, az elődöntőben azonban megállította a georgiai Ahalkaci, így bronzmeccs várt rá. „Tudtam, hogy nehéz összecsapás vár rám a georgiai versenyző ellen, korábban egyszer sem sikerült megvernem. Igyekeztem fárasztani, hogy a golden score-ban el tudjam kapni; ez sajnos nem sikerült, szerencsétlen mozdulat után rossz helyzetbe kerültem, amit kihasznált – magyarázza Benedek. – A harmadik helyért vívott meccsen az azeri Csaev ellen mindent kiadtam magamból. Szerencsére hamar vezetést szereztem, amit sikerült megtartani; csodálatos érzés volt. A legtöbb ember nem látja azt, ami az ilyen eredmény mögött áll. Rengeteget dolgoztam ezért a sikerért, a győzelem pillanatában ezek a felgyülemlett érzelmek szabadulnak fel. Az csak tovább növelte az örömöm, hogy hazai pályán, családtagok és barátok előtt ünnepelhettem; nagyon köszönöm a támogatásukat, rengeteget jelent.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.