UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2021-11-07 16:21

Tollaslabda: a fiatalok is ütőt ragadtak a 46. Magyar Nemzetközi Bajnokságon

November 3-6. között rendezték Budaörsön a 46. Magyar Nemzetközi Bajnokságot, amelyen a népes mezőny tagjai között a hazai utánpótlás legjobb tollaslabdázóinak is szurkolhattunk.

A Budaörsi Sportcsarnokban gyűltek össze a hazai tollaslabdázás legjobbjai november első hetében, hogy a 46. Victor / FZ Forza Magyar Nemzetközi Bajnokságon mutassák meg tudásukat. A felnőttverseny összesen harmincöt ország indulóiból állt össze, amelyben a legjobb magyar juniorok is lehetőséget kaptak a tapasztalatszerzésre, illetve hogy bebizonyítsák: a „nagyok” között sem illetődnek meg.

Kígyós Keán és Vetor Nikol párosa a 46. Magyar Nemzetközi Bajnokságon Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
Kígyós Keán és Vetor Nikol párosa a 46. Magyar Nemzetközi Bajnokságon Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
Férfi egyesben nem szurkolhatott a hazai közönség magyar fiatalnak, ellentétben a nőivel: a selejtezők során Simon Alíz (FBSE), Hart Petra (Multi Alarm SE), Takács Tünde (T(r)ollas SE) és Mészáros Petra (Hajdú TSE) is két szettben kapott ki az első körben, a VS Dunakeszi szakosztályában pallérozódó Vetor Tánya azonban győzelemmel kezdett: svájci ellenfelét izgalmas összecsapáson, három játszmában győzte le (21–12, 18–21, 24–22). A selejtező második fordulója már neki is sok volt, a magyar fiatal nem okozott gondot az angol Pamela Reyesnek. A párosok küzdelmeiben is láthattunk juniorkorú magyar indulókat. A férfi duók selejtezőiben Kiss Bene Benjámin és Tóth Barnabás (mindkettő Multi Alarm SE) malajziai egységgel szemben maradt alul, míg a 2004-es születésű Könczöl Ádám (Tisza TSE) a nála majdnem húsz évvel idősebb csapattársa (a kategóriában hazai ranglistavezető Kereszti Zoltán) oldalán kapott ki az Utkarsh Arora, Akshan Shetty indiai duótól. A női párosok viadala rögtön a főtáblával indult. Ott Mészáros Petra és Vetor Nikol (VS Dunakeszi) az első körben játék nélkül jutott tovább, a másodikban viszont megállította őket két dán tollaslabdázó. Mellettük az ifjú Kustán Kata a nővérével, Kustán Noémivel (mindketten FBSE) szintén az északi országból érkezőkkel szemben estek ki. Nem maradtunk magyar fiatalok nélkül a vegyespárosok selejtezőjében sem, ahol rögtön az első körben egymással találkozott a két hazai duó. A juniorkorú Kis-Kasza Miklós (Érdi VSE) a szenior csapattársával, Kőrösi Ágnessel méretett meg a Vetor Nikol, Kígyós Keán (Hajdú TSE) összetétel ellen; utóbbi szoros meccsen, három szettben tudott nyerni. A második fordulóban szembe jövő dán pároson viszont nem tudtak felülkerekedni, így végül nem jött össze számukra a főtáblás szereplés. Részletes eredmények ITT. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.