UtánpótlásSport
2023. május 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-11-08 15:48

Triatlon: a helytállás volt a maximum a tartalékos magyar válogatottól a portugáliai junior-világbajnokságon

Nem kerültek a legjobbak közé a magyarok az év utolsó utánpótlás triatlonversenyén, a Quarteriában rendezett juniorvébén, ám ezúttal ez nem is feltétlenül volt reális elvárás. A legjobban Dobi Gergő szerepelt, ő a 17. lett.

Ha ott tudnak maradni az első bolyban, akkor akár top tízes-tizenötös helyezés is lehet belőle. Erre talán a már juniorkorú Dobi Gergőnek van a legjobb esélye, aki kiváló kerékpáros” nyilatkozta az Utánpótlássportnak portugáliai junior-világbajnokság rajta előtt a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Lipták Tamás, aki hozzátette, hogy a helytállás lehet az első számú cél.

Dobi Gergő 17. lett a juniorvébén Fotó: Ben Lumley/World Triathlon
Dobi Gergő 17. lett a juniorvébén Fotó: Ben Lumley/World Triathlon
A jóslatok pedig beváltak, valóban Dobi Gergő végzett a legelőkelőbb helyen a fiatalok közül a maga 17. helyével. A még egyaránt ifjúsági korú Hóbor Zalán a 29., Dobi Lili (Dobi Gergő húga) pedig a 33. helyen végzett pályafutása első junior-világbajnokságán. Ez a verseny tehát nem feltétlenül a magyar fiatalokról szólt, de a nagy sikerek így sem maradtak el az idén: Lehmann Csongor Kanadában nyert U23-as világbajnokságot, a mixváltó pedig a törökországi ifjúság Eb-n szerzett aranyérmet. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.