UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-10 14:58

Jégkorong: a legjobb edzései után vesz részt az egnai Négy Nemzet-tornán az U20-as válogatott

Csütörtöktől szombatig olaszországi felkészülési tornán vesz részt a decemberi, divízió I/A csoportos vb-re készülő U20-as jégkorong-válogatott; eközben az U18-as gárda csütörtöktől szerepel Székesfehérváron.

Hétfőn délelőtt a Tüskecsarnokban találkozott az U20-as jégkorong-válogatott kerete, a COIVD-tesztet követően következett a kétrészes, 150 perces jeges edzés. Kedden ugyanez volt a menü, azzal a különbséggel, hogy a délelőtti foglalkozást Németh Gergő sportpszichológus tartotta.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A keddi jeges edzés után összeültek a stáb tagjai, és megvitatták, ki az a 22 játékos, aki utazik Olaszországba. Horváth András szövetségi kapitány a szövetség honlapjának hozzátette: „Amióta én vagyok a szövetségi kapitány, ez volt a két legjobb edzése a csapatnak. Láttam a szikrát a szemekben, a tüzet a játékosokban.” Jó előjelekkel utazott el tehát a válogatott szerda délben Egnába, ahol, csütörtök este a házigazda ellen lép jégre. Az egnai U20-as Négy Nemzet-torna programja: november 11., 19:30: Olaszország-Magyarország november 12., 14:45: Magyarország-Szlovénia november 13., 11: Magyarország-Franciaország

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (Debrecen), Remete Gergő (Vasas) Hátvédek: Balázsi Márton (UTE), Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (Titánok), Hadobás Zétény (DVTK), Horváth Donát Dominik (Karlskrona, svéd), Jakabfy Sámuel (Debrecen), Ortenszky Tamás (Biel, svájci) Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Ambrus Csongor (Titánok), Antal Norbert Bendegúz (JYP, finn), Csiszer Ádám (Titánok), Fekete Alex (Titánok), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Bence (KalPa, finn), Károly Róbert Nikolász (DVTK), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Németh Kristóf (Titánok), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (DVTK), Varga Balázs (JYP, finn)

Felkészülési tornával tölti a hetet a jövő áprilisi, I/B csoportos vb-re készülő U18-as válogatott is. Svasznek Bence együttese csütörtökön az osztrákokkal, pénteken az olaszokkal, szombaton pedig szlovénekkel találkozik Székesfehérváron. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.