UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-10 19:05

Kosárlabda: számos magyar játékossal a csapatokban elkezdődött az amerikai női egyetemi bajnokság

Keddről szerdára virradóra immár a tétmérkőzésekkel is elrajtoltak a női egyetemi kosárlabda-bajnokság küzdelmei az Egyesült Államokban. Ebben az évadban is több magyar fiatal játékát figyelhetjük – róluk készített összeállítást a wbasket.hu.

Az előszezon után szerda hajnalban hivatalosan is elindult az egyetemi kosárlabda-bajnokság a tengerentúlon. A wbasket.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat az Egyesült Államokban légióskodó kilenc magyar lányról. Nagy figyelmet kapott, hogy a UConn szakmai programjában folytatja Juhász Dorka (21). Az egyik legeredményesebb és legismertebb egyetemi műhelyben Geno Auriemma irányítása mellett a magyar tehetség óriási lehetőséget harcolt ki magának. Vasárnap felkészülési mérkőzésen 15 pont, 10 lepattanós dupla-duplával debütált. A UConn 2020-ban tért vissza a Big East Konferenciába, ahol azóta a második szezonját kezdi majd.

Bal, felső saroktó: Juhász Dorka, Horváth Fruzsina, Varga Eszter, Kéita Aya, Renczes Rebeka, Habling Lara,  Forrás: wbasket.hu
Bal, felső saroktó: Juhász Dorka, Horváth Fruzsina, Varga Eszter, Kéita Aya, Renczes Rebeka, Habling Lara, Forrás: wbasket.hu
A St. Francis Brooklyn College csapatát erősíti Horváth Fruzsina (20) és Varga Eszter (20). A második évüket kezdik Amerikában. Horváth Fruzsina tavaly az év újonca lett a Northeast Konferenciában. Mindkét játékost láthattunk nyáron válogatottban. Horváth Fruzsina az U20-as nemzeti csapattal megnyerte a soproni FIBA U20 Women’s European Challenger tornát, Varga Eszter a 3×3-as válogatottban szerepelt. Kéita Aya (19) szeptembertől a University of San Francisco együttesében edződik. A csapatuk a Divízió I-es West Coast Konferencia tagja. A márciusban véget ért évadban 16 győzelem és 11 vereség volt a mérlegük. A konferenciában 10 győzelemmel és 7 vereséggel zártak. A rájátszásban a második fordulóban búcsúztak. Kéita Aya nyáron tagja volt az U19-es világbajnoki bronzérmes magyar válogatottnak. Habling Lara (18) a University of Tennessee at Chattanooga csapatában szerepel ősztől. A Divízió I-es Southern Konferenciában szerepel a csapatuk. Péntekről szombatra virradóra Georgia College ellen vívtak edzőmérkőzést. A 70-42-es siker alkalmával Habling Lara 10 perc alatt 4 pontot és 2 lepattanót jegyzett. Renczes Rebeka (18) a University of New Mexicóban bizonyíthat. A New Mexico Lobos a Divízió I-es Mountain West Konferencia tagja, melynek alapszakaszát az elmúlt évadban megnyerték. A szekszárdi tehetség két edzőmérkőzésen lépett pályára múlt héten. A Western Colorado ellen 11 percet töltött a pályán és 5 pontot, illetve 1 lepattanót jegyzett. Az Eastern New Mexico ellen 7 perc alatt 2 pontot, 1 lepattanót és 1 gólpasszt ért el. Farkas Petra (22) a második évét kezdi a Colorado State alakulatában. Egyike a hét visszatérő játékosnak az együttesnél. Az elmúlt évadban 20 mérkőzésen 15.0 perc alatt 4.1 pontot és 2.2 lepattanót átlagolt. A csapatuk szintén a Mountain West Konferencia tagja. Tamás Jázmin (19) a Gannon University-hez csatlakozott az új évadban. A Gannon University a Divízió II-ben a Pennsylvania State Athletic Konferenciában szerepel. Szintén a Divízió II-ben követhetjük Nagy Dorottyát (24). A University of Tampa a Sunshine State Konferencia tagja. A hétvégén a montanai Billings-ben szerepeltek a DII Tip-Off Classic tornán. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.