UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-13 18:14

Jégkorong: remekeltek az U18-as válogatottak a hazai rendezésű tornákon

Kiválóan szerepelt a válogatott héten az U18-as korosztály: a lányok tornát nyertek Győrben, a fiúk másodikak lettek Székesfehérváron.

Nem unatkoztak a válogatott héten a korosztályos nemzeti együtteseink: az U18-as korosztályból a fiúk és a lányok is hazai környezetben szerepeltek felkészülési tornán. Az áprilisi, olaszországi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő fiúk Székesfehérváron meccseltek, méghozzá három leendő ellenféllel, az osztrákokkal, az olaszokkal és a szlovénokkal. Az első fordulóban magabiztos, a másodikban kiütéses sikert aratott Svasznek Bence legénysége, ám a szombati döntőnek beillő összecsapáson nem bírt a szlovén válogatottal és a második helyen zárt.

U18-as fiú Négy Nemzet-torna, Székesfehérvár Magyarország-Ausztria 4-2 Magyarország-Olaszország 9-0 Magyarország-Szlovénia 1-4

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A lányok hibátlan hétvégét zártak. Bedő Botond tanítványai – akik a januári, győri I/A csoportos vb-re készülnek – szintén két leendő ellenfelet fogadtak Győrben. A mérleg pedig biztató, miután két egygólos sikerrel a magyar válogatott nyerte a tornát.

U18-as leány Három Nemzet-torna, Győr Magyarország-Olaszország 2-1 Magyarország-Franciaország 3-2

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.