UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-14 20:50

Vívás: ötödik a fiú tőrcsapat a kadétok budapesti európai körversenyén

A kadét tőrözők budapesti európai körversenyének második napján a Bagdány Albert, Horváth Keán, Bálint Álmos, Bödő Péter összetételű gárda az ötödik helyen végzett, a lányok egyéni küzdelmeiben két magyar ígéret jutott a 32 közé.

A budapesti Hungexpo nagyjából 10 ezer négyzetméteres G pavilonjában 42 pástot állítottak fel, hogy szombaton és vasárnap a kadét tőrözők összemérjék tudásukat az európai körverseny állomásának keretén belül. Az első napon a fiúk egyéni és a lányok a csapatversenyében a vártnál szerényebb magyar teljesítményeket láthattunk, és a második napon sem váltották meg a világot a hazai ígéretek.

Horváth Keán (jobbra) ötödik lett a fiúcsapattal Forrás: hunfencing.hu
Horváth Keán (jobbra) ötödik lett a fiúcsapattal Forrás: hunfencing.hu
A lányok egyéni versenyében csupán két magyar vívó jutott el a legjobb 32 közé, és a nyolcaddöntőbe kerülés sem Polonyi Petrának, sem Marosi Grétának nem sikerült a 265 fős mezőnyben. A hazai ranglistát vezető, és a kadétok első két kupafordulóját megnyerő, még serdülőkorú Kollár Anna a 64 között búcsúzott. A viadalt végül az olasz Matilde Molinari nyerte az amerikai Emily Jing elleni döntőben. A fiúk csapatversenyében az első számú magyar válogatott a legjobb nyolc közé jutott, ott azonban a Bagdány Albert, Horváth Keán, Bálint Álmos, Bödő Péter összetételű gárda, szoros mérkőzésen 45:41-re kikapott a négyes számú amerikai együttestől. A helyosztók során a fiúk az egyes számú USA-alakulatot gyűrték le 45:34-re, majd végig kiélezett csatában az orosz kettes csapat elleni egytusos (45:44) győzelemmel szerezték meg az ötödik helyet. A döntőben az egyes számú orosz csapat múlta felül a hármast. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.