UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-11-16 21:09

Labdarúgás: sima vereséget szenvedett a magyar U21-es válogatott az Izrael elleni Eb-selejtezőn

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3–0-s vereséget szenvedett az Izraeli korosztályos csapat ellen idegenben, ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került a 2023-as kontinensviadalra való kvalifikációt illetően.

A 2023-as korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjének hatodik körében Izraelbe látogatott a magyar U21-es csapat. A HaMosava Stadionban rendezett mérkőzés mindkét félnek fontos volt, hiszen a hazaiak a csoportelső németekkel azonos pontszámmal álltak a meccs előtt, nyomukban az őket két ponttal követő lengyelekkel, míg a magyarok pontvesztés esetén szinte lehetetlen helyzetbe kerültek volna a továbbjutás szempontjából (az elsők és a legjobb második helyezett jut ki a román-georgiai közös rendezésű viadalra, míg a többi csoportmásodik oda-visszavágós párharcokkal döntik el a kijutó kilétét).

Baráth Péter az Izrael elleni Eb-selejtezőn Forrás: MLSZ
Baráth Péter az Izrael elleni Eb-selejtezőn Forrás: MLSZ
Gera Zoltán szövetségi edző négy helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt hét pénteki, Lettország elleni mérkőzéshez képest: a felnőttcsapatból visszatérő Balogh Botond mellett Huszti András, Csongvai Áron és a lettek ellen győztes gólt szerző Szánthó Regő is bekerült a kezdőtizenegybe. Az összecsapás tökéletesen indult az izraeliek szempontjából: Sahart ugratták ki a jobb oldalon, aki laposan játszotta középre a labdát, amelyet nem hibázott el az érkező Bar Arad; a magyar hálóőr, Hegyi Krisztián tehetetlen volt (1–0). Az első magyar lehetőségre a 14. percig kellett várni, Csongvai fejelt Szánthó szabadrúgása után, de a labda elszállt a kapu fölött, majd egy percre rá Szendrei Norbert szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, lövését azonban könnyedén fogta Nir On. Hegyinek is volt dolga ezekben a percekben, Sahar távoli szabadrúgását kellett szögletre tolnia. A 34. percben ismét az izraeliek előtt adódott lehetőség, Gandelman fejelhetett egy mutatós támadás végén, kaput viszont nem talált. Három minutummal később Balogh Botond vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívülről, Nir Onnak nyújtózkodnia kellett, és végül sikerült kiütnie a labdát. A második félidő gyakorlatilag úgy indult, mint az első: pár perc telt el, és betalált Bar Arad. Az izraeli támadó ekkor fejjel volt eredményes a magyar védők szorításában, Dzsaber remekül kanyarodó beadása után (2–0). A 61. percben kis híján megszületett a harmadik hazai találat, azonban egy szöglet után Cohen nem tudta eltalálni Hegyi kapuját. Gera Zoltán cserékkel próbálta felrázni a csapatát, több támadó is beállt, komolyabb helyzetig azonban továbbra sem tudtak eljutni a vendégek. A 83. percben ráadásul megfogyatkoztak a magyarok, Balogh Botond kapta meg a második sárga lapját. Az ifjú hátvéd nem örült az ítéletnek, dühét pedig a pálya mellett elhelyezett kukán töltötte ki, amelybe jókorát rúgott. A hosszabbításban a hazaiak még rátettek egy lapáttal, a csereként beállt Zaszano szlalomozott több magyar játékos között, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a hosszú sarkot (3–0). Az izraeliek számára tökéletes eredmény született, míg a magyarok innentől már csak a csodában bízhatnak a kvalifikációt tekintve. A Gera Zoltán által irányított válogatott hat forduló után hét szerzett ponttal a csoport negyedik helyén áll, nyolc egységgel lemaradva az első két helyen álló német és izraeli csapattól.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ: Izrael–Magyarország 3–0 (1–0) Petah Tikva, HaMosava, 500 néző. V: Kozik (ukrán) Izrael: Niron – Dzsaber, Morgan, Blorian, Kohen, Davida (Bilevi, 59.) – Arad (Szade, 69.), Zargari, Sahar, Gendelman (Zoszano, 78.) – Buganim (Azulai, 68.). Szövetségi edző: Alon Hazan Magyarország: Hegyi K. – Varju, Balogh Bo., Mocsi, Kerkez (Csontos, 71.) – Huszti A. (Bukta, 55.), Csongvai, Baráth P. (Tóth-Gábor, 71.) – Szendrei N., Németh A., Szánthó (Skribek, 55.). Szövetségi edző: Gera Zoltán Gólszerző: Arad (5., 51.), Zaszano (90+2.) Kiállítva: Balogh Bo. (83.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.