UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-17 20:57

Kosárlabda: Dombai Réka túl a várva várt debütáláson tétmeccsen a felnőttválogatottban - VIDEÓ

A 19 éves Dombai Réka vasárnap este pályafutása első tétmérkőzését játszotta a magyar felnőtt kosárlabda-válogatottban. A győri játékos az izlandiak elleni Eb-selejtezőn rögtön pontokkal is jelentkezett; őt kérdeztük a bemutatkozásról.

Az UNI Győr Mély-út 19 éves kosárlabdázója, Dombai Réka nemcsak a klubjában, hanem a válogatott terén is remek évet zárt, ugyanis előbb a nyári, hazai rendezésű U19-es világbajnokságon szenzációs teljesítménnyel – a nemzeti csapat vezéreként – bronzérmet szerzett Debrecenben, majd legutóbb már a Székely Norbert vezette felnőttválogatottban is bemutatkozhatott tétmérkőzésen az Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A fiatal játékost még 2019-ben hívták meg először a nagyok keretébe, azóta felkészülési találkozón játszhatott már, azonban élesben most első alkalommal.

Dombai Réka Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
Dombai Réka Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
„Egyrészről régóta vártam már erre az alkalomra, hogy tétmérkőzésen is pályára léphessek, és tényleg remek érzés volt ezt átélni. Másrészt pedig a felnőttválogatottban való szereplés számomra is jó visszajelzés, hogy a megfelelő úton haladok ahhoz, hogy majd a későbbi, még nagyobb céljaimat is elérjem. Óriási megtiszteltetés a felnőttválogatottban szerepelni, hálás vagyok Székely Norbertnek, hogy téthelyzetben pályára mert küldeni. A spanyolok után itt simább meccsre számítottunk, így valamennyire vártam is, hogy esetleg játszhatok , emiatt volt is bennem némi plusz izgatottság, de szerencsére ez gyorsan elszállt" – nyilatkozta Dombai az Utánpótlássportnak. Réka az első tétmérkőzésén több mint 10 percet töltött a parketten, ez idő alatt 4 pontot, 2 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett az izlandiak elleni meccsen.
Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
„Tisztában voltam vele, hogy amit az edző elvár tőlem, azt képes vagyok megvalósítani a pályán is, így kétely nem igazán fordult meg a fejemben. Igyekeztem élvezni a játékot, és élni a lehetőséggel. A csapattársak is sokat segítettek, végig támogattak az összetartás alatt a meccsekre készülve. Szerencsére abszolút felszabadultan játszottam, nem éreztem semmifajta terhet, és örülök, hogy pontokkal sikerült bemutatkoznom." Dombai meccsvégi triplája 3:48-tól megtekinthető a FIBA hivatalos összefoglalójában. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.