UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-11-17 13:48

Vízilabda: több ifista is fontos láncszem a férfi ob I élcsapataiban

Még az életkoruk alapján az ifjúsági bajnokságban a helyük, ők már mégis a felnőtt első osztályban igyekeznek meccsről meccsre bizonyítani: a férfi vízilabda ob I élcsapatainak néhány ígéretes pólósát emeltük ki.

A legtöbb együttes nyolc mérkőzésen van túl a férfi vízilabda ob I-ben, és ahogyan már az előző évadban, a fiatalok az élcsapatokban is igyekeznek hétről hétre bizonyítani.

Molnár Erik az FTC legfoglalkoztatottabb ifjúsági korú játékosa Forrás: fradi.hu
Molnár Erik az FTC legfoglalkoztatottabb ifjúsági korú játékosa Forrás: fradi.hu
Az eddig két hibátlan gárdában, az FTC Telekomban és az OSC Újbudában is rendre kisebb-nagyobb szerepet kapnak az ifjúsági korú játékosok, azaz a 2003-ban vagy később született pólósok. Az már a bajnokság elején látszott, hogy a 18 éves Molnár Erik jó vétele volt a nyáron az FTC-nek. Az UVSE-ből érkezett ígéretre az összes bajnokin számított Varga Zsolt vezetőedző, Molnár pedig hasznos játékkal igyekszik meghálálni a neki szavazott bizalmat. Közben egy-két tinédzser is debütált zöld-fehér színekben a felnőttélvonalban, Varga Vince például 2005-ös születésűként szállt vízbe az új idényben.
Vigvári Vincére az OSC-ben is nagy feladat hárul Fotó: Madar Dávid/OSC
Vigvári Vincére az OSC-ben is nagy feladat hárul Fotó: Madar Dávid/OSC
A tavalyi góllövőlista második helyezettje, a szintén UVSE-nevelés Vigvári Vince ebben a szezonban már az OSC-ben remekel. A 18 éves kiválóság egyelőre még csak 11 találatnál jár a bajnokságban, de hamar fontos láncszeme lett Varga Dániel gépezetének úgy a hazai pontvadászatban, mint a Bajnokok Ligájában: a Steaua elleni első csoportmeccsen mindjárt háromszor volt eredményes. A gárda legfiatalabb játékosa ebben a bajnoki idényben a 16 esztendős Kondor Zalán, aki a Szeged ellen mutatkozott be góllal, és dicséret illeti a 18 éves kapust, Varga Salamont is, aki a Miskolc és az Eger ellen produkált nagyszerű védési mutatókat. A Szolnokot – és a kettős engedéllyel a KSI-t is – az ifi Pető Attila segítette eddig sok más mellett négy góllal, a BVSC-Zuglóban pedig már az előző évadban is jelentős szerepet vállaló Mészáros Mátyás és Tátrai Dávid képviseli az ifjú erőt. A tabella hetedik helyén tanyázó Szegedből a 18 éves Lakatos Soma emelkedik ki, aki a korosztályos játékosok közül a legelőkelőbb helyet foglalja el a góllövőlistán: 29 lövéséből elért 13 góljával jelenleg a huszadik a sorban. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.