UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-11-18 20:02

Kajak-kenu: jövőre hazai pályán múlhatja felül felejthetetlen idei szereplését az utánpótlás-válogatott

Nehéz lenne mást írni, mint hogy uralták a mezőnyt a fiatal magyar kajakosok, kenusok a korosztályos világversenyeken. A nemzetközi szövetség 2022-es versenynaptárából pedig kiderül, hogy jövőre hazai pályán tehetik meg ugyanezt.

Tizenhét arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel tért haza az idei, szeptemberi portugáliai U23-as és ifjúsági világbajnokságról a magyar kajak-kenu válogatott. A nagyszerű mérleghez szükség volt arra, hogy a mindig erős kajakosok mellett a kenusaink is remekeljenek. Nem csoda, hogy akkor a szakág szövetségi kapitánya, ifj. Foltán László is elégedetten nyilatkozott az Utánpótlássportnak. „Nagyon örülök, nagyon boldog vagyok a világbajnokságon látottak miatt. Lehetett volna egy kicsit több szerencsénk, és akkor kettővel több bronzéremmel térünk haza, de igazából nem panaszkodunk. Tizenegy hónapja dolgozom kapitányként, szemléletváltás történt, elindultunk egy új úton, amely örülök, hogy már most megmutatkozott eredményekben. A lányokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a fiúk mezőnyében még van lemaradásunk, de örömteli, hogy hosszú idő után ők is nyertek érmet.”

Kurucz Levente az idei Eb-n három egyéni aranyérmet nyert Forrás: MKKSZ
Kurucz Levente az idei Eb-n három egyéni aranyérmet nyert Forrás: MKKSZ
Már önmagában az is jó hír volt, hogy a 2020-as szünet után az Európa- és a világbajnokságot is megrendezték. És minden jel arra utal, hogy jövőre sem lesz ez másképpen, miután a nemzetközi szövetség versenynaptárában mindkét viadal szerepel. Az előzetes program szerint a kontinensverseny június 23. és 26. között Belgrádban lesz, a világbajnokság pedig a magyar válogatott hazai pályáján, a szegedi Maty-éren. Azaz minden adott az újabb sikeres szerepléshez, a fiatalok szeptember 1. és 4. között itthon írhatnak történelmet. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.