UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-11-20 19:38

Sportlövészet: hazai éremeső a Hungarian Open második napján

Mészáros Eszter a felnőtt sportlövők között, Dénes Eszter és Hammerl Soma a juniorok mezőnyében nyert aranyérmet a Hungarian Open második, vegyes csapatokat felvonultató napján.

A 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban a a 19 éves Mészáros Eszter és Péni István alkotta magyar "A" együttes lett az aranyérmes a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendezett Hungarian Open elnevezésű nemzetközi sportlövő viadal második napján, miután a kettős az aranymérkőzésen 17–7-re győzött a Milda Marina Haugen, Hári Péter norvég-magyar duóval szemben. Péniék végig jól lőttek, a kvalifikáció első részében is a legjobbak voltak 634.6 körrel, és a Q2-ben is győztek 419.5 körrel.

Dénes Eszter és Hammerl Soma kettőse (középen) a juniorok mix versenyét nyerte meg Forrás: MSSZ
Dénes Eszter és Hammerl Soma kettőse (középen) a juniorok mix versenyét nyerte meg Forrás: MSSZ
Ugyanebben a versenyszámban a bronzmérkőzésen a magyar "B" csapat, vagyis a szintén 19 esztendős Bajos Gitta és Pekler Zalán 17–5-re győzött Szijj Katinka és Vas Péter ellen. A junioroknál a Dénes Eszter, Hammer Soma összeállítású magyar csapat végzett az első helyen, miután az aranymeccsen 16–8-ra nyert a hármas számú norvég együttes ellen (Julie Johannessen, Tobias Bernhoft-Osa). A 10 méter légpisztoly vegyes csapat versenyszámban a Major Veronika, Tátrai Miklós összetételű egyes számú együttes az aranyéremért zajló párharcban 17–11-re kikapott a szerbektől (Zorana Arunovic, Dusko Petrov), és ugyanúgy ezüstérem lett a jutalma, mint a juniorok között Jákó Miriam és Nagy Bálint párosának, amely a Daria Haristiade, Luca Joldea román csapattól kapott ki 17–13-ra a fináléban. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon