UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-11-21 19:18

Kajak-kenu: az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám ugyanolyan komolyan veszi a tanulást, mint a sportot

A tokiói olimpián nyert ezüstérmével betört a sportág legszűkebb elitjébe a 22 éves Varga Ádám, aki továbbra is nagyon visszafogottan nyilatkozik az eredményeiről, miközben az élet más területein is olyan magasra teszi a lécet, mint kajakban.

Kopasz Bálint mögött K1 1000 méteren lett ezüstérmes a nyári olimpián a KSI 22 éves kajakosa, Varga Ádám. A hazai szövetség honlapjának adott interjújában elmondta, hogyan ünnepelte meg pályafutása legnagyobb sikerét.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
„Nem terveztem nagyobb bulit, ilyenkor csak a családdal és a rokonokkal szoktunk összejönni egy ünnepi ebédre, de semmi több – mondta Varga, aki egyébként a mindennapokban sem unatkozik. – Fizika szakos vagyok a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ugyanolyan komolyan veszem a tanulást, mint a kajakozást. Reggel úszom, vagy kondizom, majd suliba megyek, és utána is van még egy edzésem.” Visszaemlékezett, arra is hogy miként készült az olimpiára, hogyan indult útnak Japánba. „Edzőm, Matyus Zsolt minden verseny előtt azt szokta mondani, hinni kell abban, hogy bármi lehetséges. Én az olimpián egy-hatba vártam magam, de inkább hat, mint egy. Már a bronzérmet aláírtam volna, de nem éltem bele magam, csak az volt a fejemben, hogy negyedik ne legyek.” A végén pedig elmondta, hogy egy lazább időszak után november elejétől újra beleállt a kemény munkába, Az egyes továbbra is elsőbbséget élvez a számára, de közben a párost és a négyest sem veti el. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.