UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-21 18:03

Kosárlabda: Kékesi Kolos szórja a pontokat az Atomerőmű kadétcsapatának vezéreként

Az Atomcity-Atomerőmű SE fiataljai remekelnek a kadét fiú kosárlabda-bajnokságban. A mérkőzésenként 30 pont felett átlagoló Kékesi Kolos vezérletével hét forduló után a paksiak vezetik a B csoportot az alapszakaszban, azonban ők nem elégszenek meg ezzel, az országos döntőbe jutás a cél.

A paksiak 15 éves kosárlabdázója, Kékesi Kolos szenzációs formában kezdte a kadétbajnokságot az Atomcity-Atomerőmű SE színeiben. A selejtezős mérkőzéseken közel húsz pontot dobott átlagosan, majd az alapszakaszban rátett még egy lapáttal, és a hét meccsből négyen is legalább negyven pontot szerzett, eközben öt lepattanót, két és fél gólpasszt, valamint két szerzett labdát jegyzett találkozónként.

Kékesi Kolos parádézik az Atomerőmű SE kadétcsapatában Forrás: Unique Basketball Training
Kékesi Kolos parádézik az Atomerőmű SE kadétcsapatában Forrás: Unique Basketball Training
„Rengeteget dolgoztam az elmúlt nyáron, gyakorlatilag teljes egészében beáldoztam a nyári időszakot azért, hogy fejlődjek a játék különböző területein. Sokat csiszoltam a technikámon, és mostanra a meccseken is egyértelműen érződik az előrelépés. A dobásom és a labdakezelésem is jóval stabilabb, emellett a játékintelligenciám is jobb lett. A paksi edzéseken kívül nyáron Budapestre jártam az UBT edzőközpontba, ahol egyéni képzéseken vettem részt, azok szintén sokat jelentettek. Ugyanakkor a szünetben nemcsak a technikai elemekre, hanem a fizikai részre is nagy hangsúlyt fektettünk, szóval abszolút minden szempontból megerősödve kezdtem az új szezont” – fogalmazott Kékesi az Utánpótlássportnak. Az ASE kadétjai a hetedik játéknap után 6-1-es mérleggel vezetik a tabellát az NKA Pécs, a Kecskemét és Budapesti Honvéd az alapszakasz B csoportjában. „Amikor két évvel ezelőtt, legutoljára ugyanezzel a 2006-2007-es korosztállyal indultunk, szintén jól szerepeltünk, emiatt valamennyire számítottam is rá, hogy idén ott lehetünk az élmezőnyben. Előzetesen a legjobb nyolcat, az országos döntőbe kerülést tűztük ki célul, de jelenleg még ennél is jobban állunk. A remek rajt után szerintem a legjobb négy közé kerülés sem elérhetetlen, viszont ez még nagyon távol van. Egyelőre csak az alapszakaszban járunk, itt szeretnénk minél előrébb végezni.” Az U16-osok között mutatott kiváló teljesítménye után a korosztályos válogatott játékos a juniorbajnokságban is szóhoz juthat.
Forrás: Unique Basketball Training
Forrás: Unique Basketball Training
„Az elmúlt időszakban olyan jól ment a játék a saját korosztályomban, hogy az edzők javaslatára – Pavlik Botonddal egyetemben – engem is kipróbálnának a juniorok között. Ami mindenképpen nagy kihívás lenne, de úgy érzem, ott sem vallanék szégyent. A következő lépcsőfok egyértelműen az, hogy az idősebbek között is helytálljak.” A paksi együttes az egyetlen vereségét eddig a Budapesti Honvéd otthonában szenvedte el 98-93-ra. „A Honvéd ellen nagyon kemény meccset játszottunk, végig szorosan alakult, a faultproblémák miatt végül a végjáték az ő javukra dőlt el – nyilatkozta Kolos, majd a nemzetközi meccsekre is kitért. – Közben a bajnokság mellett az EYBL-ben a külföldi csapatokkal is felvesszük a versenyt. A tavalyi U16-os horvát bajnokkal, a Zadarral találkoztunk, akikkel egy jó meccset játszottunk, majd a londoni és a szkopjei együttest is magabiztosan vertük, végül az utolsó napon a Kecskeméten ellen ugyan kikaptunk, de az már a második meccsünk volt aznap, így az nem teljesen mérvadó. Összességében ezek a nemzetközi megmérettetések is rendkívül fontosak számunkra, hiszen ezáltal különböző kosárlabda-kultúrákat is megismerhetünk.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.