UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-23 20:19

Vívás: tarolt az MTK Budapest a kadét párbajtőrözők ob-ján

Szényi Péter szakosztályvezetőben nem maradt hiányérzet, miután az MTK Budapest párbajtőrözői egyéniben egy, csapatban két aranyérmet nyertek a kadétok országos bajnokságán.

Remek eredményekkel zárták a hétvégét az MTK Budapest párbajtőrözői: a klub fiataljai a kadét párbajtőrözők országos bajnokságán remekeltek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Wimmer Dorina két aranyat nyert a kadét ob-n Forrás: mtk.hu
Wimmer Dorina két aranyat nyert a kadét ob-n Forrás: mtk.hu
Szombaton a 16 éves Wimmer Dorina nagyszerű formát mutatott az egyéni versenyen. Az ígéret címvédőként érkezett a megméretésre, ellenállhatatlanul menetelt és a debreceni Nagy Blanka Virág ellen 15:9-re megnyert döntő után ismét a dobogó legtetejére állhatott. Vasárnap a csapatversenyben is a kék-fehér egyesület tinédzserei domináltak. A fiúk Balázs Bence, Dunay Máté, Marschall Attila, Somody Bonca összetételben, a lányok Csendes Luca, Nébald Franciska, Takács Dóra Fruzsina, Wimmer Dorina összeállításban győztek. A viadalt követően természetes boldogan értékelt Szényi Péter, az MTK Budapest szakosztályvezetője. „Gyakorlatilag maximálisan elégedettek lehetünk – kezdte a szakember a klubja honlapjának. – Óriási dolog, hogy Wimmer Dorina megvédte bajnoki címét, és ezzel fontos ranglistapontokat szerezve közelebb került ahhoz, hogy visszakerüljön a válogatottba. A csapatgyőzelmeknek is nagyon örültünk: a fiúk és a lányok is taktikusan, fegyelmezetten, eredményesen vívtak, és a döntőket is simán nyertük. Nagyon családias, oldott a légkör a klubnál, ami ezúttal meglátszott a teljesítményen is. Mindenki motivált volt, harapott, és nagyon akarta a sikert. Nemcsak csapatban, hanem egyénileg is kitűnő vívóink vannak: Marschall Attila ötödik helye bravúros, Wimmer Dorina győzelme magáért beszél, de Nébald Franciska is a korosztály legjobbjai közé tartozik. A fiúknál tele van a csapat rendkívül ügyes, kellemetlen stílusú párbajtőrözőkkel.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.