UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-24 16:30

Jégkorong: tíz éves lett a KSI újjáalakult szakosztálya

A legendás nevelőműhely a 2011-es újjászületése utáni első jubileumához érkezett, kedden ünnepi keretek között adták át a KSI szakosztályának új otthonát, a Millenáris Velodrom közepén található jégsátrat, mi pedig közben Balogh Tibor szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Ocskay Gábor, Kovács Csaba, Horváth András, Kangyal Balázs. És persze még több mint száz válogatott játékos nevével lehetne folytatni a sort, akik valamennyien a Központi Sportiskola egykori utánpótlásműhelyében kezdték jégkorong-pályafutásukat. Aztán 2011. november 12-én a régi játékosok ismét összegyűltek, hogy az Újpest csarnokában átadják a stafétabotot az új kis hokispalántáknak – így szól a bemutatkozó a KSI honlapján.

Tíz éve alakult meg újra a nagy múltú műhely Forrás: ksi.hu
Tíz éve alakult meg újra a nagy múltú műhely Forrás: ksi.hu
Tegnap pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a szakosztály: hivatalosan is beköltözhettek a fővárosi klub fiataljai az egyébként már egy ideje működő otthonukba, amely a Millenáris Velodrom közepén található. „Meg kell köszönnünk a Jégkorongszövetségnek, valamint a kormánynak a támogatását, amiért a tao-rendszeren keresztül lehetővé tette, hogy meg tudjuk vásárolni a palánkrendszert és ezt a sátrat – nyilatkozta az Utánpótlássportnak Balogh Tibor szakosztályvezető, egykori válogatott kapus. – Ez azért is nagyon fontos, mert tíz évvel ezelőtt, amikor elkezdtük, elkövettük azt a stratégiai hibát, hogy nem volt fix helyünk, itt-ott béreltünk jégfelületet. Másfél éve már itt tudunk edzeni, csak a koronavírus-járvány miatt csúszott mostanra az avatás.” Persze sok minden változott, alakult a tíz év alatt. Az egyik ilyen természetesen a klub igazolt játékosainak a száma.
Balogh Tibor Forrás: KSI
Balogh Tibor Forrás: KSI
„Akkor hét-nyolc gyerekünk volt, mostanra kétszázkilenc vannak. Éppen a napokban találkoztam az egyik úgymond alapító tagunkkal, aki U16-os válogatott és a ma már lila mezben játszik, de emlékszem, amikor tíz évvel ezelőtt még alig csak próbált repülni a jégen. Több, korábban nálunk edződött lány is bekerült a felnőttválogatottba, ennek természetesen nagyon örülünk.  A másik oldalról viszont kicsit sajnáljuk, hogy már nem itt játszanak, ugyanis eddig a létesítménygondjaink miatt a nagy klubok jelentős elszívóerőt jelentettek.” A KSI évtizedekkel ezelőtt meghatározó, szinte egyeduralkodó volt a hazai hokiutánpótlásban. Ma már messze nem ez a helyzet, de azért a klub eredményei láthatóak. „A régi szerepet nem tudjuk betölteni, mert akkoriban gyakorlatilag az egyetlen, tudatosan utánpótlás-neveléssel foglalkozó egyesület a KSI volt. Ma már vannak akadémiák, sajnos egyelőre nem tartozunk közéjük, de azért olyan játékosokat szép számmal neveltünk ki, akik az akadémiákon játszanak, erre azért kicsit büszkék vagyunk. Van olyan klub, amelynek a csapatában hét egykori játékos szerepel, ami persze egyrészről nekünk szomorúság, de azért azt is alátámasztja, hogy nem hiába végezzük a munkát és a minőség is rendben van.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.