UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-11-24 14:58

Kosárlabda: sikeres szerbiai és szlovén túrán járt a Rátgéber Akadémia

Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiú csapata: legyőzte a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubok, mint a Partizan Belgrád, a Crvena Zvezda és a Vizura korosztályos együtteseit.

Korábban ilyesmi egész egyszerűen elképzelhetetlen volt – írja az NSO. Magyar kosárcsapatok legfeljebb tanulni mehettek a szerbekhez, ha egyáltalán kaptak arra lehetőséget, hogy összemérhessék velük az erejüket. A Rátgéber Akadémia serdülőcsapata viszont jött, látott és háromszor is győzött, nem kis meglepetést okozva: előbb 70–60-ra legyőzte a Crvena Zvezdát, majd 59–54-re a Vizura, végül 74–72-re a Partizan Belgrád ellen nyert.

Fehérben a Rátgéber Akadémia játékosai
Fehérben a Rátgéber Akadémia játékosai
„Nagyszerű siker ez az akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk – mondta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia szakmai igazgató-helyettese, Nenad Trunics. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben.” Az akadémia serdülő fiú csapata néhány hete Szlovéniában járt, ahol szintén letette névjegyét. Három kiváló szlovén együttessel találkozott, s ugyanazt produkálta, mint most Belgrádban, mindhármat legyőzte: nyert a Rogaska, a Helios Domzale és a Cedevita Olimpija ellen is. „Nagyon jól játszott és nagyon jó képet alakított ki magáról akadémiánk csapata Szlovéniában – értékelte akkor a látottakat a Rátgéber Akadémia mentoredzője, a szlovén szaktekintély, Janez Drvaric. – Jól összeválogatott tehetséges játékosokból áll ez a gárda, technikailag és taktikailag is képzettebbek szlovén társaiknál, ami meglepte a helyi edzőket. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.