UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-11-25 09:00

Jégkorong: már bizonyított játékosok szerepelnek Horváth András bő keretében az U20-as vb előtt

Harmincnégy játékost nevezett meg az U20-as jégkorong-válogatott szakmai stábja; közülük kerülhet majd ki az utazó keret, amely történelmet írhat decemberben a dániai I/A csoportos világbajnokságon.

December hatodikán kezdi meg a közvetlen világbajnoki felkészülését az U20-as válogatott, hat nappal később pedig már a dániai Horsholmban szerepel az I/A csoportos tornán. Miután a juniorkorosztályban a közvetlen elitet a legjobb tíz nemzeti együttes alkotja, a mieinkről elmondható, hogy a pillanatnyilag a legjobb tizenhat közé tartoznak. És ott is szeretnének maradni, ami történelmi tettnek számítana, hiszen hasonlóra magyar férficsapat még nem volt képes. Legutóbb 2017-ben szerepelt a válogatott ebben a „ligában”, akkor Franciaországban nyert mérkőzés nélkül pottyant vissza az I/B divízióba. Könnyű feladat most sem vár a fiúkra, Horsholmban a dán, a kazah, a lett, a fehérorosz és a norvég együttes valamelyikét kéne megelőzni.

Horváth András olyan játékosokat választott, akik már bizonyítottak Forrás: MJSZ
Horváth András olyan játékosokat választott, akik már bizonyítottak Forrás: MJSZ
A novemberi egnai Négy Nemzet-tornán második helyen zárt együttes közvetlenül a vb előtt két edzőmeccset játszik, nyolcadikán az olaszokat, kilencedikén az ukránokat fogadja a Tüskecsarnokban. „Bő keretet hirdettünk, a járványt még nem sikerült kitörölni az életünkből, biztosra szerettünk volna menni nyilatkozta a jegkorongszovetseg.hu-nak Horváth András szövetségi edző.Tudjuk, hová készülünk, próbáltuk az elmúlt időszakban nyomatékosítani a srácokban is, mi a tét, mi a közös küldetés. Akik meghívót kaptak, azok bizonyítottak már korábban, nem véletlenül szerepelnek a névsorban. Az elmúlt időszak nem volt hiábavaló, figyeltük a játékosokat, dolgoztunk velük, megnéztük őket a saját közegünkben, és így kialakult bennünk egy kép. Ugyanakkor mindenképpen számítani fog az is, hogy ki hogyan teljesít a vb-t megelőző edzőtáborban, az ott történtek erőteljesen módosíthatják ezt a képet. A tengerentúlról hazaérkező játékosoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen az átállással, a fáradtsággal is meg kell küzdeniük, de az ő esetükben sem tudunk megkülönböztetést tenni, nekik is meg kell győzniük bennünket arról, hogy helyük lehet a keretben.” A szakmai stáb az ukránok elleni találkozót követően hirdeti majd ki a végleges, utazó keretet.

Az U20-as jégkorong-válogatott bő kerete: Kapusok: Antek Tamás (Debrecen), Monostori Tamás (UTE), Orosz Gergely (Aberdeen Wings, amerikai), Remete Gergő (Vasas) Hátvédek: Balázsi Márton (UTE), Csollák Márkó (MAC), Deák Márton (Saipa, finn), Dobmayer Dominik (Fehérvár), Farkas Olivér (DVTK), Gruff Kevin (Vasas), Hadobás Zétény (DVTK), Horváth Donát Dominik (Karlskrona, svéd), Illés Márton (DVTK), Jakabfy Sámuel (Debrecen), Kucsma Richárd (Vasas), Ortenszky Tamás (Biel, svájci) Csatárok: Ádám Zsolt (MAC), Ambrus Csongor (Fehérvár), Antal Norbert Bendegúz (JYP, finn), Banga Nándor (Connecticut, amerikai), Csiszer Ádám (Fehérvár), Fekete Alex (Fehérvár), Galajda Zsombor (DVTK), Horácskó Márk (Vasas), Horváth Bence (KalPa, finn), Károly Róbert Nikolász (DVTK), Keresztes Levente (New Jersey, amerikai), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Mihalik András (DVTK), Németh Kristóf (Fehérvár), Schlekmann Márk (MAC), Tóth Tamás (Islanders HC, amerikai), Varga Balázs (JYP, finn)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.