UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-11-26 09:00

Birkózás: a szisztematikus építkezés a siker receptje a Budapesti Honvédban - VIDEÓ

A hazai birkózósport jelenlegi legeredményesebb klubjaként a Budapesti Honvéd szakosztálya vezeti az ez évi egyesületi rangsort. Nem csoda, hiszen a műhely utánpótláskorú versenyzői minden korosztályban nyertek érmet az idei világversenyeken.

A Budapesti Honvéd birkózói nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlásban is remekeltek 2021-ben. A Lőrincz testvérek olimpiai arany- és ezüstérme mellett fiataljaik a serdülők, a kadétok, a juniorok és az U23-asok mezőnyében is kitettek magukért, s az utánpótlás-sikerek többségét a fővárosiak esztergomi fiókcsapatának versenyzői szállították. „Ebben az esztendőben toronymagasan vezetjük az országos csapatrangsort, a serdülőktől a felnőttekig bezárólag mind az öt korosztályban, amelyben világversenyt rendeztek, érmet, érmeket nyertünk, szóval kijelenthetjük: nem csupán az egyik legeredményesebb, hanem egyértelműen a legsikeresebb klub a miénk” – mondta Lévai Zoltán, az esztergomiak vezetőedzője az utanpotlassport.hu érdeklődésére.

A Budapesti Honvéd fiatal birkózói ebben az esztendőben a hazai és a nemzetközi porondon is tündököltek Forrás: Budapesti Honvéd
A Budapesti Honvéd fiatal birkózói ebben az esztendőben a hazai és a nemzetközi porondon is tündököltek Forrás: Budapesti Honvéd
A Honvéd fiataljai összesen kilenc érmet (egy arany, két ezüst, hat bronz) nyertek az év hét korosztályos világversenyén. De mitől ilyen sikeres a szakosztály? „Nincs különösebb titkunk, keményen és alázattal dolgozunk, és ez láthatóan kifizetődik. A Honvéd szellemi és erkölcsi támogatása szintén elengedhetetlen a sikerekhez. A »nem én vagyok, hanem mi vagyunk« mentalitás a jellemző minden csoportunkra, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az egyéni sikerek is kizárólag akkor születhetnek meg, ha együtt, csapatként küzdünk, egymást segítve megyünk előre a mindennapokban. Az ehhez szükséges fegyelmezett hozzáállást leginkább a honvédség nyújtotta háttérből merítjük. A közeljövőben az új létesítményünket is átadják Esztergomban, s az újabb kapukat nyithat meg előttünk a minőségi edzésmunkában, ráadásul még több gyerekkel tudunk majd foglalkozni.” A közelmúlt legnagyobb sikerét az U23-as világbajnokságon éppen Lévai Zoltán fia, Tamás érte le, aki egyedüli magyarként nyert aranyérmet Belgrádban. „Csodálatos élmény volt a szőnyeg szélén megélni, hogy Tamás világbajnok lesz. Már huszonhárom éve edzősködöm, és megannyi érmes versenyzőm volt, de vébén még egyetlen tanítványom sem győzött, ami kicsit már frusztrált is. Most pedig éppen a saját fiamnak sikerült aranyérmet szereznie, ráadásul a hetvenhét kilós kötöttfogásúak iszonyatosan sűrű mezőnyében… Szinte eksztázisba kerültem a döntő után.” Az M4 Sporton látható Jövünk! című magazin stábja edzésen látogatta meg a Lévai Zoltán vezette esztergomi fiókcsapatban fejlődő ígéreteket. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.