UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-11-26 14:18

Röplabda: Bogdán Bence jól veszi az akadályokat az Extraligában szereplő Kecskemétben

A kecskemétiek 17 éves röplabdázója, Bogdán Bence már két évvel ezelőtt bemutatkozhatott a felnőtt első osztályban, azonban mostanra szintet lépett, és meghatározó játékosként segíti csapatát az Extraligában.

Kecskeméten hagyományosan remekül működik az utánpótlás-nevelés a röplabdázók fiúszakágában, és ez az elmúlt időszakban sincs másképp, hiszen tavasszal az U13-as, az U15-ös és az U17-es országos döntőben a Kecskeméti Sportiskola csapatai győztek. Egykoron szintén a KESI-ből indult a 17 éves Bogdán Bence is, aki mostanra az extraligás felnőttegyüttes tagja, és fiatal kora ellenére rendszeresen szóhoz jut a legmagasabb szinten.

Bogdán Bence (középen, 14-esben) Forrás: Kecskeméti Röplabda Club
Bogdán Bence (középen, 14-esben) Forrás: Kecskeméti Röplabda Club
„Számomra is kellemes meglepetésként hat, hogy a szezon elejétől fogva ennyi játéklehetőséget kaphatok. Nem igazán számítottam hasonlóra a nyáron, főleg arra nem, hogy ilyen szinten beépülök a csapat játékába, és szinte minden bajnokit végigjátszhatok – kezdte Bogdán az Utánpótlássportnak. – Időnként már az előző két évadban is pályára léphettem a felnőttcsapatban, de akkor még jóval kisebb szerepet kaptam. Ezek után most már abszolút bedobtak a mélyvízbe, ami eleinte nem volt könnyű, de úgy érzem, egyelőre jól vettem az akadályokat."  Nyáron Nagy József és Kaszap Tamás személyében új vezetőedző és másodedző vette át a kecskeméti együttes irányítását. „Az új edzői páros már a nyári felkészülés idején jelezte a fiataloknak – így nekem is –, hogy idén más lesz a helyzet, számítani fognak ránk, mindannyian megfogjuk kapni a bizalmat és a játékidőt – szerintem az eddigiekben élni is tudtam a lehetőséggel." A 186 centiméter magas, korosztályos válogatott szélső ütő nem a fizikai paramétereivel, hanem ügyességével tűnik ki a felnőttek között. De miben fejlődött a legtöbbet az extraligás tapasztalatoknak köszönhetően?
Bogdán Bence (balra) Forrás: Kecskeméti Röplabda Club
Bogdán Bence (balra) Forrás: Kecskeméti Röplabda Club
„Elsőként a nyitásfogadásomat emelném ki. Rengeteget javultam benne, és ez belülről a játék közben is érezhető, hogy sokkal stabilabban kezelem a labdákat. Ebben fejlődtem a legszembetűnőbben, viszont gyakorlatilag a játék minden elemében sikerült előrelépnem. Fizikailag is egyre jobban felveszem a versenyt a felnőttmezőnnyel. Bár nem tartozom a legmagasabb játékosok közé a posztomon, igyekszem ezt a súlypontemelkedéssel, illetve a technikai elemekkel kompenzálni. Továbbá a döntéshozatal is nagyon fontos, hogy a megfelelő játékhelyzetben a jó megoldást válasszam. Ha magasságban nem is, ezekben a képességekben fölé nőhetek az ellenfélnek." A kecskemétiek hat forduló után 10 ponttal a tabella negyedik helyén állnak az Extraligában. „Viszonylag gyorsan összekovácsolódott a csapatunk, hamar megtaláltuk egymással, valamint az új vezetőedzővel az összhangot, és összetartó közösséget alkotunk, és ez meglátszik a pályán is. Mindenképpen az első háromban szeretnénk zárni a bajnokság végén, ami nem lesz egyszerű feladat, de jó úton járunk." További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.