UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-27 19:40

Kézilabda: magabiztosan verte a dánokat a junior női válogatott

A félidei hétgólos vezetés után a második harminc percben megtartotta előnyét a juniorválogatott, így 31-26-ra legyőzte a dánokat a balatonboglári felkészülési meccsen.

Igazi rangadóra készült a háromszoros korosztályos Európa-bajnok U20-as női kézilabda-válogatott, amely szombat délután a dánokkal csapott össze a NEKA Csarnokban. Mindkét csapat Balatonbogláron készült a héten, és közben összecsapott a szintén ott edzőtáborozó japán felnőtt nemzeti együttessel: a sokat kísérletező magyar csapat kikapott (21-34), míg a dánok egy góllal nyertek.

Farkas Johanna hét gólt lőtt a dánoknak Forrás: MKSZ
Farkas Johanna hét gólt lőtt a dánoknak Forrás: MKSZ
Az egymás elleni összecsapást is jól kezdték az északiak, öt perc alatt ötször is a kapuba találtak, ám utána Bukovszky Anna védéseivel, és persze a rengeteg lőtt góllal sikerült megfékezni a rohamot. Mindez azt eredményezte, hogy a félidei szünetre már magabiztos előnyben mehetett együttesünk (18-11). A második harminc percet megint csak a dánok kezdték jobban, tíz perc után – akkor már csak négygólos előnyben – érkeznie is kellett a második magyar időkérésnek. Sikerült is megállítani a felzárkózást, miután két találatnál közelebb egyszer sem jöttek a skandinávok. Az utolsó percekben már izgulni sem kellett, magabiztos, 31-26-os hazai győzelem lett a vége. Vasárnap 15 órától ismét találkozik a két alakulat Balatonbogláron.

Junior női felkészülési meccs, Balatonboglár MAGYARORSZÁG-DÁNIA 31-26 (18-11) Magyarország: Bukovszky, Németh K., Zsigmond (kapusok), Ballai B., Besszer 3, Csáki, Faragó L. 1, Farkas J. 7, Ferenczy 1, Juhász G. 5, Kajdon 5, Koronczai, Kukely A. 3, Kürthi 3, Mérai, Sápi, Török L., Vámos M. 3. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd Kiállítások: 2, ill. 6 perc Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.