UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-27 18:54

Vívás: címvédések a juniorok tőr és párbajtőr ob-ján

Az előző évad aranyérmesei ezúttal sem találtak legyőzőre a junior tőrözők és párbajtőrözők országos bajnokságán.

Szombaton két fegyvernem egyéni országos bajnokságát rendezték a juniorkorú vívók számára. A tőrözők  a nemrég átadott zalaegerszegi vívócsarnokban, a párbajtőrözők a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze a tudásukat. A viadalokon tulajdonképpen nagy meglepetés nem történt, hiszen mind a négy versenyen az a fiatal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki az előző évadban is az elsőként végzett.

A tőröző fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu
A tőröző fiúk dobogója Forrás: hunfencing.hu
A tőröző fiúk között Szemes Gergő a legnagyobb esélyeshez méltóan nyert. Az FTC büszkesége végig magabiztosan menetelt, és a döntőben 15:3-ra intézte el a Budapesti Honvédot (BHSE) erősítő Machek Vinczét. A dobogó harmadik fokán Bagdány Albert és Tabajdi Zsombor osztozott. Ugyanitt a lányok mezőnyében a Törekvés SE első éves juniorja – a már az előző évadban kadétként is juniorbajnok – Kalocsai Luca ért oda az első helyre, miután a döntőben a BHSE-s Kovács Rékát győzte le 15:6-ra. A harmadik helyen Bartus Claudia és Nekifor Erika zárt. A párbajtőröző fiúk megméretésén a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE színeiben induló Kovács Gergely mutatta a legjobb formát, és az aranymeccsen 15:12-vel bizonyult jobbnak a BVSC fiataljánál, Osman-Touson Maruannál. A bronzérem Horváth Ádámnak és Kovács Dánielnek járt. A párbajtőröző lányok ob-ján Muhari Eszter diadala megint csak nem volt váratlan. A BHSE kiválósága a Vasasban vívó Lipthay Hannát győzte le a döntőben 15:8-ra. A harmadik helynek Pátri Maja és Kálmán Gyöngyvér örülhetett. Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódnak a bajnokságok. A junior tőr ob eredményei ITT, a junior párbajtőr ob eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.