UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2021-11-28 16:48

Curling: Joó Lindával és Nagy Laurával bronzérmes a női válogatott Norvégiában

A 18 éves Joó Lindával és a 19 esztendős Nagy Laurával felálló női válogatott bronzérmet szerzett a lillehammeri B-csoportos curling Európa-bajnokságon.

Az angolok legyőzésével a dobogóra állhatott a magyar női válogatott a lillehammeri B-csoportos curling Európa-bajnokságon – számol be a hazai szövetség portálja. A nemzeti csapatban Szekeres Ildikó, Szentannai Ágnes, valamint Nagy Gyöngyi mellett a 18 éves Joó Linda és a 19 esztendős Nagy Laura szerepelt.

 Joó Lindával és Nagy Laurával bronzérmes a női válogatott Norvégiában Forrás: curling.hu
Joó Lindával és Nagy Laurával bronzérmes a női válogatott Norvégiában Forrás: curling.hu
A beszámoló szerint az angolokkal másodjára találkozott a magyar egység a norvégiai torna zárónapján. Az első összecsapást Nagyék nyerték, majd azt követte a lettek elleni vereség az elődöntőben, végül újra az angolok jöttek a bronzmeccsen, melyen a Jakab Zoltán által irányított válogatott 8–4-re győzött. „Nagyon élveztem az egész tornát, ez volt az első felnőtt világversenyem, úgyhogy igen fontosnak tartok minden itt szerzett tapasztalatot – mondta a Vasas SC 18 esztendős játékosa, Joó Linda a klubja honlapjának. – Szép és példaértékű volt a menetelés, amit mostanáig bemutattunk, nagyon örülök a bronzéremnek. Kihoztam magamból a maximumot, ugyanakkor azt is láttam, milyen sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy ebben a felnőtt mezőnyben megálljam a helyemet. Ildivel és Ágival nagyon jól megtaláltuk a közös hangot, igazi csapattá értünk az elmúlt egy évben. De ez már a tavalyi ob-n is látszott. A lettek Laurához és hozzám hasonlóan fiatalok, úgyhogy hamarosan ismét találkozunk velünk, ám ezúttal a junior-világbajnokságon. Rajtuk látszott, hogy sokat készültek, nagy munka van a csapatban. Ezért is szerepeltek ilyen kiválóan ebben az erős felnőtt mezőnyben is. Kíváncsian várom milyen lesz ellenük játszani, a korosztályos vb-n.” Joó Linda és Nagy Laura hamarosan a finnországi Lohjában esedékes B-csoportos junior-világbajnokságon lép jégre. További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.