UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-11-28 17:58

Kézilabda: a második meccsén is legyőzte a dánokat a junior női válogatott Balatonbogláron

Vasárnap több kulcsemberét is pihentetve, egy góllal felülmúlta a szintén az európai élmezőnybe tartozó dán együttest a junior női kézilabda-válogatott.

Ballai Borbála is fontos szerepet játszott a magyar válogatott vasárnapi sikerében Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Ballai Borbála is fontos szerepet játszott a magyar válogatott vasárnapi sikerében Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Magabiztos sikerrel kezdte a hétvégét szombaton a junior női kézilabda-válogatott, amely 31–26-ra múlta felül a dánokat. Vasárnap délután újra a skandinávok vártak a magyar csapatra, amely ezen az összecsapáson több kulcsjátékosát (például Kajdon Blanka, Faragó Luca, Kürthi Laura) pihentette. A találkozó jól indult, tíz perc után már hárommal vezetett a csapat (6–3), s ez a különbség – bár vezettek öttel is a mieink – a szünetre eggyel csökkent (15–13). A cseppet sem összeszokott felállásban játszó magyar válogatott a második félidőben sem engedte ki a kezéből a győzelmet, annak ellenére jobban bírta a végjátékot, hogy volt, amikor a dánok vezettek, s végül 28–27-re nyert ifj. Kiss Szilárd együttese.

Junior női felkészülési mérkőzés, Balatonboglár MAGYARORSZÁG–DÁNIA 28–27 (15–13) Magyarország: Bukovszky, Németh K. 1, Zsigmond (kapusok), Ballai A. 1, Ballai B. 3, Besszer, Csáki 1, Farkas J. 5, Ferenczy, Koronczai 6, Kovalcsik J. 2, Kukely A., Lapos, Mlinkó, Ogonovszky 3, Pődör B. 2, Sápi 2, Vámos M. 1, Vártok T. 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.