UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-11-29 13:14

Kajak-kenu: az év végén sem áll meg az élet az akadémiákon

Három regionális akadémián is eseménydúsan telt a szombat: Szigetcsépen a Wichmann régió égisze alatt rendeztek akadályfutást, eközben Győrben a Csay Renáta, Algyőn pedig a Vajda Attila RA növendékei teljesítették a Héraklész fizikai felmérőt.

A Szigetcsépi szabadstrandon tartotta meg őszi akadályfutását a Wichmann Tamás Regionális Akadémia. A rajtnál Tóth Dávid menedzser 10 egyesület, 131 fiatal versenyzőjét indította el a kilenc akadályból álló pályán. A korábbi olimpiai ezüstérmes kajakos dicsérte a gyerekek hozzáállását és kiemelte az akadémiai edzők munkáját is, akik az egyes akadályoknál instruálták a versenyzőket – számolt be az MKKSZ honlapja.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
Két akadémia is ezen a hétvégén rendezte meg a Héraklész fizikai felmérőt. A Vajda Attila RA U8-U14-es korosztályainak versenyzői Algyőn teljesíthették az állóképességi feladatokat. A régióból összesen 250-en teljesítették a felmérőt, az U8-U9 korosztályban oklevelet osztottak, U10-U14 között pedig születési évenként a legjobb hat fiatal érmet kapott. Ugyanezen elvek szerint Győrben a Csay Renáta RA is szombaton tartotta a Héraklész felmérőt. A régióban több, mint 250 versenyző eredményeit rögzítették. A felmérő után egy rövid akadémiai évzárót is tartottak, díjazták U10 és U14-es korosztályok között szakáganként az év három legeredményesebb versenyzőjét. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.