UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-11-29 16:30

Vívás: két fegyvernemben avattak csapatbajnokokat a juniorok között

A tőrözők között a Ludovika és a Törekvés, a párbajtőrözők mezőnyében a Vasas, valamint a Budapesti Honvéd hódította el a juniorok csapatbajnoki címét.

Szombaton és vasárnap két fegyvernem országos bajnokságát rendezték a juniorkorú vívók számára. A tőrözők  a nemrég átadott zalaegerszegi vívócsarnokban, a párbajtőrözők a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérték össze a tudásukat. Mint arról beszámoltunk, az első, egyéni napon nagy meglepetés nem történt, hiszen mind a négy versenyen az a fiatal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki az előző évadban is az elsőként végzett.

A tőröző lányok érmes csapatai Forrás: hunfencing.hu
A tőröző lányok érmes csapatai Forrás: hunfencing.hu
A vasárnapi csapatversenyen a tőröző fiúk között a Ludovika (előző nevén NKSE) csapata bizonyult a legjobbnak. A Bálint Álmos, Benyus Attila, Mihályi Andor, Zsolnai Botond összetételű gárda remek formát mutatva jutott el a döntőig, melyben az egyéni győztes, kadét Európa-bajnok Szemes Gergő nevével fémjelzett FTC együttesét gyűrte le 45:39-re. Ugyanitt a lányok között a Törekvés SE ígéretei nagyon magabiztosan masíroztak végig a mezőnyön. Az egyéni bajnok Kalocsai Luca, valamint Kollár Anna, Marosi Gréta és Nekifor Erika négyesének a döntőben sem kellett megszakadnia az aranyéremért: a Halásztelek ellen 45:23-ra nyert a kvartett. A fiú párbajtőrözők megméretésén a Csabai Máté, Gutierrez-Sarabia Nicholas, Hamilton-Meike Jonathan, Kauker Dominik alkotta Vasas a döntőben a Budapesti Honvédot múlta felül 45:32-re. A pasaréti srácoknak a fináléban könnyebb dolguk volt, mint az emlékezetes elődöntőben, melyben tizennégy tusos hátrányból fordítva nyertek 45:44-re a Balaton együttese ellen. A lányok viadalán az egyéniben is aranyérmes Muhari Eszter vezette Budapesti Honvédban még Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille és Tóth Jázmin gondoskodott a sikerről. A piros-feketék a döntőben nem adtak esélyt a Vasas kiválóságainak, és 45:27-es győzelemmel hódították el a bajnoki címet.

JUNIOR TŐR ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKSÁG, ZALAEGERSZEG Fiúk: 1. Ludovika (Bálint Álmos, Benyus Attila, Mihályi Andor, Zsolnai Botond, edzők: Horváth Mária, Mazza Lorenzo, Szalai Szonja), 2. FTC, 3. Szigetszentmiklós, 4. Honvéd, 5. Ludovika 2, 6. FTC 2, 7. Honvéd 2, 8. Halásztelek. A döntőben: Ludovika–FTC 45:39. Lányok: 1. Törekvés (Kalocsai Luca, Kollár Anna, Marosi Gréta, Nekifor Erika, edzők: Beliczay Sándor, Gátai Róbert), 2. Halásztelek, 3. FTC, 4. Törekvés 2, 5. UTE, 6. Honvéd, 7. Ludovika, 8. FTC 2. A döntőben: Törekvés–Halásztelek 45:23. JUNIOR PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKSÁG, BUDAPEST Fiúk: 1. Vasas (Csabai Máté, Gutierrez-Sarabia Nicholas, Hamilton-Meike Jonathan, Kauker Dominik, edzők: Csabai Imre, Fridvalszky Ádám, Halla Gergely, Halla Péter), 2. Honvéd, 3. MTK, 4. Balaton, 5. BVSC, 6. FTC, 7. MTK 2, 8. FTC 2. A döntőben: Vasas–Honvéd 45:32. Lányok: 1. Honvéd (Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Muhari Eszter, Tóth Jázmin, edzők: Kőrösi László, László István, Salamon Gábor), 2. Vasas, 3. PTE-PEAC, 4. Vasas 2, 5. MTK, 6. Debrecen, 7. Honvéd Szondi, 8. Honvéd 2. A döntőben: Honvéd–Vasas 45:27.

A junior tőr ob részletes eredményei ITT, a junior párbajtőr ob részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.