UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-11-30 11:11

Kenu: a korosztályos világ- és Európa-bajnok Bragato Giada inkább a párosban bízik

Pályafutása eddigi legeredményesebb szezonját zárta a 22 éves Bragato Giada, aki ugyan lemaradt a tokiói olimpiáról, de három aranyérmet nyert az U23-as vb-n. Nem meglepő, hogy a jövőt is jelenlegi partnerével, Nagy Biankával képzeli el.

„Az eredmények is azt igazolják, hogy ez volt az eddigi legjobb évem, és külön örülök annak, hogy ezeket Nagy Biankával sikerült elérnemnyilatkozta az MKKSZ honlapjának a Tiszaújvárosi KKSE 22 éves kenusa, Bragato Giada.Nyilván a válogatón, ahogy mindenki, úgy én is szerettem volna minél jobban teljesíteni. Az élet azonban nem áll meg, új célokat tűztem ki magam elé, és a sikerek végül kárpótoltak azért, hogy kétszáz egyesben nem jutottam ki Tokióba. Ennek így kellett lennie.”

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
Bragato azok után, hogy a válogatón negyedik lett egyesben, C-2 500 méteren U23-as világ-és Európa bajnok lett szegedi párjával. A portugáliai korosztályos vb-n ráadásul 200 méteren sem talált legyőzőre az egység, és mindkét lány tagja volt a szintén aranyérmes négyesnek is. Nagy Biankával ezután C-2 200 méteren a koppenhágai felnőtt világbajnokságon is elindulhattak. A meglehetősen szokatlan és rendhagyó körülmények között is nagyszerűen szerepeltek, hatalmas hajrájuknak köszönhetően a dobogó harmadik fokára küzdötték fel magukat. A 22 éves kenus éppen ezért jövőre már elsősorban a felnőtt versenyeken szeretne bizonyítani. A felnőtt vb után három hét pihenőt kapott, ami alatt többek között Olaszországban élő apukáját is meglátogatta, azóta viszont már gőzerővel készül a 2022-es szezonra. „Ha választani lehet, akkor egyértelműen a páros élvez elsőbbséget. Szerintem egyesben még nem tudom azt a szintet hozni, ami a felnőttek között dobogót érne. Nagyobb lehetőséget látok a Biankával alkotott egységünkben, igaz 2024 még nagyon messze van. Biztos, hogy komoly harc lesz, de bízom magunkban.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.